Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

TIPS PER MANTENIR LA PISCINA DURANT L'HIVERN

Catalunya  -  19/01/2023  -  20:16

Preparar la piscina per a l'hivern és tan important com la posada a punt per a l'estiu


Cobertes neu Abrisud

Cobertes neu Abrisud



El mes de gener ha començat amb temperatures sota zero i preparar la piscina per a l'hivern és tan important com la posada a punt per a l'estiu. Des d’Abrisud, empresa líder en cobertes de piscines, no recomanem buidar-la després de la temporada de bany, principalment per aquest motius:

Impacte mediambiental: A banda de la quantitat d'aigua que es desaprofita amb el buidatge de la piscina, i els litres que es consumeixen quan es torna a omplir, aquesta aigua conté compostos químics que poden ser perjudicials pel medi ambient.

Comporta una important despesa: Buidar la piscina quan acaba la temporada de bany suposa desaprofitar molts litres d'aigua ja que caldrà tornar-la a omplir per a la posada a punt.

Possibles problemes estructurals: En buidar la piscina s'elimina la pressió que exerceix l'aigua sobre el fons i les parets de la mateixa, fet que pot provocar problemes estructurals com l'aparició d'esquerdes.

Un cop analitzat aquest punt, la pregunta que ens plantegem és la següent: què hem de fer per hivernar la piscina?

Les pluges constants, l'acumulació de neu i els forts vents no tenen clemència amb les edificacions. Per aquesta mateixa raó, protegir la piscina amb una coberta és una de les millors opcions per a mantenir la seva estructura. A més, una coberta preveu que les deixalles orgàniques i inorgàniques caiguin dins de la piscina. Com que no s'acumulen ni fulles ni escombraries, tampoc proliferen microorganismes, com algues, bacteris i fongs, per la qual cosa es minimitza l'ús de substàncies químiques per a la desinfecció de l'aigua. A més a més, és una mesura de seguretat eficaç per evitar que nens, mascotes o objectes caiguin accidentalment dins l’aigua.

 

.

Coberta All in One i coberta Alta de Fusta, Abrisud, sota un tou de neu.

Els cobertors per a piscines conserven el bon estat de l'aigua, fet que requereix menys manteniment i menys despeses en productes de neteja, calefacció i aigua.

Pas a pas per mantenir una piscina a l'hivern

Carles Dabau, gerent de l’empresa Aiguapolis a Girona, recomana que en aquelles zones on les temperatures baixin per sota dels 15ºC s'hiberni la piscina. Per dur a terme aquest procés, cal deixar l'aigua de piscina al mateix nivell que els mesos de bany i fer un tractament de xoc amb clor, mantenint el pH entre 7,2 i 7,6. Cal analitzar i controlar el pH de l'aigua i si cal, afegir un reductor o elevador fins assolir el valor dins dels paràmetres. Posteriorment caldrà tractar l'aigua amb un producte anomenat hivernador que en preserva les propietats, aconseguint així que els microorganismes no es reprodueixin. Habitualment es realitza en 2 tandes, la primera quan es tanca la piscina, i la segona, a mitjans de gener-febrer. Després d'aquest procés, caldrà deixar en funcionament el filtre durant 8 hores per a una perfecte distribució del producte a l'aigua i un cop finalitzat fer una neteja del filtre. Per evitar que l'aigua es congeli a les zones on el clima és més extrem, és important remoure-la una vegada per setmana a través del sistema de depuració i afegir una pastilla de clor, per fer un bon manteniment, dins de les cistelles de l'skimmer.

Quan l'aigua estigui en òptimes condicions per hivernar cal seguir fent un control periòdic durant els mesos més freds, repetir el tractament de cloració quan sigui procedent, realitzar tasques de manteniment en netejafons, skimmers i comportes, així com netejar els filtres saturats. Si el manòmetre del filtre és a la zona vermella, significa que el filtre està saturat, per la qual cosa caldria fer un rentat del filtre de sorra.

En cas de tenir una coberta de piscina, també cal fer-ne un manteniment. Només cal eliminar la capa de pols que es pugui acumular durant els mesos menys càlids i rentar-la amb sabó neutre si està construïda amb policarbonat. És important també aplicar productes contra la floridura per evitar que la humitat dels mesos més freds faci malbé la coberta. Es pot fer una neteja periòdica més completa amb una mànega a pressió. Recorda que:

  • El primer pas és netejar la piscina usant un bon raspall i un producte desincrustant si fos necessari, frega bé les parets i passa el netejafons.
  • El pH s’ha de mantenir entre 7,2 y 7,6 per evitar que apareguin algues o la irritació de la pell.
  • Hauràs de fer també una cloració de xoc (afegint-hi 10 g per m³ d'aigua).
  • Deixar el filtre en funcionament.
  • Després dels 4 primers passos, l'endemà afegeix el producte hivernador (5 litres/100m³ d'aigua) a 2 tandes, una quan es tanqui la piscina i una altra a mitjans de gener- principis de febrer.
  • Deixar el filtre en funcionament durant 8 hores per assegurar una correcta distribució del producte en l’aigua.
  • L’endemà, fer un rentat complet del filtre.
  • Si viviu en una zona de climes freds, és aconsellable moure l'aigua amb el sistema de depuració una vegada per setmana.
  • És important fer servir un producte antialgues en general a totes les piscines. No obstant això, cal posar especial atenció en aquelles que disposin de vegetació al voltant.

•   És convenient fer servir un cobertor opac per evitar que els raigs del sol traspassin fins a l'aigua i provoquin l’aparició de fongs.

Preparar la piscina per a l'hivern és tan important com la posada a punt per a l'estiu. Seguint aquesta senzilla guia podreu mantenir la piscina en condicions òptimes, malgrat les gelades, per la nova temporada de bany.


Autor: Redacció


#piscina


#piscina





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...