Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

El Zakaria, de Palafrugell, primer català del 2023

Baix Empordà  -  01/01/2023  -  14:15

Ha nascut immediatament passada la mitjanit a l’Hospital de Palamós, quan encara sonava la primera campanada


Primer català del 2023

Primer català del 2023



El Zakaria és el primer nadó del 2023 nascut a Catalunya. El nen ha pesat 3,180 kg i ha nascut a l’Hospital de Palamós just passada la mitjanit, a les 00.01 hores. Els seus pares, la Meryem i el Mohamed, resideixen a Palafrugell. Tant la mare com l’infant es troben en perfecte estat.

Aquest matí, arran de la pandèmia i per garantir les mesures de seguretat, no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari.

Naixements a altres regions sanitàries

Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el següent nadó a néixer ha estat el Yousaf, a les Terres de l’Ebre. Ho ha fet a les 00.04 hores a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els seus pares són la Khadija i l’Ahmed i viuen a l’Aldea. En el moment de néixer el nen ha pesat 2,960 kg.

A la regió Metropolitana Nord, el primer naixement ha tingut lloc a l’Hospital Germans Trias de Badalona, en un part natural sense problemes. El nadó, l’Àlex Adrián, ha nascut a les 00.25 hores amb un pes de 3,590 kg. Els seus pares, l’Arminda i el Rubén, són originaris de Bolívia i viuen a Santa Coloma de Gramenet. L’Àlex Adrián és el segon fill de la família.

A Barcelona ciutat, el primer barceloní de l'any ha estat l’Abdul Jabbar, fill de Tanzilia i l’Amirgul, que provenen del Kirguizistan. L’infant ha nascut a l’Hospital del Mar a les 00.51 hores, amb un pes de 3,872 kg.

El primer nadó de la regió Metropolitana Sud ha estat una nena, la Dayla Mia, que ha nascut a les 02.14 hores 

del matí a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues. Els seus pares són la Mary i l’Àlex i viuen a Esplugues de Llobregat. La Dayla Mia ha pesat 3,660 kg el moment de néixer i, tot i que el part s’ha avançat uns dies -no l’esperaven fins al 6 de gener-, tant la criatura com la mare estan perfectament.

A la demarcació de Lleida, el primer nadó de l’any ha estat el Pau, que ha nascut a les 02.15 hores a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, amb un pes de 3,180 kg. Els seus pares, l’Íngrid i el Carlos, són de les Borges Blanques.

Pel que fa a la regió sanitària de Tarragona, la Yasmin ha estat el primer nadó a néixer. Ho ha fet a les 02.59 hores al Pius Hospital de Valls i ha pesat 3,415 kg. La Yasmin és la quarta filla de la família –té tres germans més grans–, i els seus pares són la Najat i l’Slimane.

De moment, a les regions sanitàries de la Catalunya Central i de l’Alt Pirineu i l’Aran encara no s’han produït els primers naixements d’aquest 2023.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...