Notícies més llegides





Opinió


Jesús Domingo Martínez

Alcohol i conducció

Opinió  -  30/12/2022  -  11:11

Cadascú de nosaltres ha de saber quines circumstàncies ens posen en més risc de distraccions en conduir




L'alcohol és un fet, disminueix la capacitat de concentració quan es condueix, els reflexos es mitiguen. S'afirma que l'única taxa segura d'alcohol és 0,0%, ja que, tot i les taxes d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el nostre risc de patir un accident de trànsit es pot incrementar. Els controls d'alcoholèmia i de drogues són molt eficaços, ja que disminueixen els accidents amb víctimes. És evident que les sancions obliguen a recapacitar allò que amb sentit comú hauríem de fer, però així som els éssers humans. Val la pena extremar les precaucions i respectar la normativa de circulació, no sols per nosaltres sinó pels altres, per tots.

Cadascú de nosaltres ha de saber quines circumstàncies ens posen en més risc de distraccions en conduir. No són pocs els que han optat, per exemple, per no fer servir el 'mans lliures' en conduir, ja que es barregen trucades per motius laborals –que requereixen matisar, aportar dades, precisar, parar molta atenció– amb altres de més col·loquials. Conduir de dia sempre és més segur. Evitar conduir, si no és imprescindible, en un viatge llarg quan s'està fent la digestió després de dinar. I així es pot completar una llista de precaucions de sentit comú. No arrisquem sense motiu, de manera especial aquests dies de Nadal, la nostra vida i la dels altres, si és que de veritat les valorem.


Autor: Jesús Domingo Martínez


#alcohol


#alcohol






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...