Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

Toc d'alerta d'Inspecció de Treball a Interior per la gestió de la marihuana per part dels Mossos

+ Notícies  -  14/12/2022  -  19:50

SAP-FEPOL havia denunciat les deficiències amb què els agents han d'actuar a les plantacions


Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra



Inspecció de Treball ha fet un seriós toc d'alerta al Departament d’Interior en la gestió de la marihuana per part dels Mossos d'Esquadra. En un extens informe, la Inspecció de Treball conclou que Interior no només vulnera normativa bàsica en matèria de seguretat i salut laboral sinó que a més, incompleix el mateix Estatut del Treballador i li dona tres mesos per posar remei a una situació denunciada en reiterades ocasions per SAP-FEPOL.

Davant l’increment d’actuacions amb plantacions de marihuana i la gestió que el cos feia amb la seva recollida, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va portar a l'octubre davant la Inspecció de Treball les condicions sota les quals havien de treballar els agents. El sindicat denunciava que els efectius policials havien de procedir amb les plantacions sense les eines oportunes, amb els vehicles propis policials (exposant-se a respirar els components químics de les plantes) i sense formació específica.

Després d'una inspecció de la Seguretat Social, un informe conclou que s’aprecien "importants deficiències tant en l’avaluació de riscos presentada per l’empresa, com en la planificació d’activitats preventives".

Inspecció de Treball observa "riscos clars per a la salut de les persones", com "l’exposició perllongada a agents químics siguin per inhalació o per contacte directe)", cosa que no només es produeix en el moment del tall i recollida de la planta, sinó també en el transport fet amb els mateixos vehicles policials.

També recull "falta d’informació i de formació en matèria preventiva amb relació als riscos derivats de la intervenció i comís de plantacions il·legals de cànnabis" i deficiències respecte al material que es facilita als efectius policials.

Per tot plegat, assenyala el sindicat, "la Inspecció de Treball no només veu l’incompliment de la normativa sobre salut laboral, sinó que (anant més enllà) conclou que el Departament d’Interior vulnera de manera flagrant el “deure genèric de protecció de la seguretat i la salut de les persones treballadores per part de l’empresari, previst a l’article 4.2.D del Text Refós de l’Estatut dels Treballadors”" i dona al Departament d’Interior el termini de tres mesos per posar-hi solució.

SAP-FEPOL es felicita per l'informe i insta l'administració a actuar "en conseqüència i diligentment en pro de la salut dels efectius policials". "És evident que no fer-ho comportarà una reacció sindical", alerten.


Autor: Redacció


#mossos


#mossos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...