Notícies més llegides



La Selva


Sant Feliu de Buixalleu

El Castell de Montsoriu se suma a La Marató de TV3

La Selva  -  13/12/2022  -  08:35

El nombre de visitants durant els mesos de tardor continua creixent


Castell de Montsoriu

Castell de Montsoriu



El Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu destinaran tots els beneficis de les entrades del diumenge 18 de desembre a La Marató de TV3 segons han avançat fonts dels mateixos ens.

Amb el lema "El Castell de Montsoriu se suma a La Marató de TV3", Encara no coneixes el castell gòtic de Catalunya? Gaudeix de @montsoriu i col·labora amb La Marató de TV3. T'hi esperem! el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell han donat el tret de sortida a aquesta campanya de suport a una de les iniciatives solidàries més importants del país.

Així, els beneficis de les entrades dels visitants de diumenge, 18 de desembre, del castell de Montsoriu es destinaran a La Marató. En aquest sentit, Garriga ha assegurat que s'espera que –si el bon temps continua- diumenge vinent, el nombre de visitants sigui alt i que es pugui fer una bona recaptació per a aquesta causa solidària.

Enguany, la 31a edició de La Marató està dedicat els problemes cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular artèries i venes són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d'altres, són la hipertensió arterial, l'arterioesclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l'accident cerebrovascular o ictus. Algunes d'aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D'aquí que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts. I, és que, tot i que en els problemes de salut cardiovascular hi ha implicats factors de risc com l'edat, el sexe o la predisposició genètica, els hàbits de vida saludables i les eines de prevenció dirigides als joves sans i a la població de risc són de gran utilitat per reduir-ne l'afectació.

Uns 700 visitants durant el Pont de la Puríssima

Les dades del castell de Montsoriu, tal com ha avançat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, continuen creixent cada cap de setmana. En aquest sentit, Garriga ha destacat l'afluència de visitants que ha rebut aquest monument durant el Pont de la Puríssima, que ha estat d'uns 700.

El castell de Montsoriu ha estat obert durant tots els dies del Pont de la Puríssima, de les deu del matí a les cinc de la tarda. Els dies de més afluència de visitants han estat el dimarts dia 6 de desembre i el dijous dia 8 desembre. En total, tal com ha destacat el mateix president del Patronat, de l'1 a l'11 de desembre han visitat el castell un total de 700 persones provinents d'arreu del territori català. Amb tot, les últimes dades destaquen l'increment de visitants de la comarca de la Selva, concretament de la marítima -Blanes, Lloret, sobretot- així com del Maresme, Osona i el Vallès Occidental.


Autor: Redacció


#castell #montsoriu #laselva


#castell #montsoriu #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...