Notícies més llegides




La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

L'Associació Restructure i el seu projecte de rehabilitació de patrimoni de Sant Joan les Fonts, guardonada als Premis Civisme 2022

La Garrotxa  -  05/12/2022  -  13:52

Les diverses modalitats d'aquests guardons, convocats per la direcció general d'Acció Cívica i Comunitària, tenen l'objectiu de promoure el civisme des d'àmbits d'actuació ben diversos


Premis Civisme 2022

Premis Civisme 2022



El lliurament dels Premis de Civisme 2022, que atorga el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc el 28 de novembre a El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, en un acte presidit pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acompanyat pel director general d'Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs.

Les diverses modalitats d'aquests guardons, convocats per la direcció general d'Acció Cívica i Comunitària, tenen l'objectiu de promoure el civisme des d'àmbits d'actuació ben diversos. El certamen també inclou el Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil, el Premi Serra i Moret, el Premi als Mitjans de Comunicació, el Premi a la Innovació i el Premi a la Virtut Civil i la Cohesió Social.

En el cas dels Premis Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil, que enguany han arribat a la 36a edició, distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret de Catalunya. El treball guanyador d'aquest any ha estat l'associació Restructure pel projecte ReStructure Heritage: rehabilitació del patrimoni a través de l'educació i el lleure.

L'associació ha dut a terme diverses actuacions a Can Viñolas al Molí Fondo de Sant Joan les Fonts, l'església de Sant Julià de Vallfogona del Ripollès i a Les Preses, amb un component social molt important que han tingut com a protagonistes els i les joves.

Irieix Costa va ser l'encarregat de recollir el guardó en nom de l'associació Restructure i va estar acompanyat per l'alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, i pel segon tinent d'alcaldessa, Carles Grèbol.

Conveni amb l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts va signar un conveni amb l'associació ReStructure per organitzar un camp de treball internacional durant la segona quinzena de juliol. Aquesta actuació tenia com a objectiu restaurar el paviment de l'edifici municipal de Can Viñolas, una casa ubicada dins el conjunt industrial de Molí Fondo de Sant Joan les Fonts.

Al projecte, que tenia suport europeu, van estar col·laborant joves arquitectes d'arreu de món, que també van aprofitar l'estada per descobrir el municipi i la comarca amb un complet programa d'activitats.

Els treballs van consistir en la neteja de l'espai de treball, l'extracció de les rajoles velles i malmeses, la preparació de la subestructura i la col·locació de les rajoles noves. També es va condicionar un altre edifici del Molí Fondo per facilitar les obres de rehabilitació futures que es faran al solar. Els treballs van estar encapçalats per un artesà i mestre d'obres locals amb dècades d'experiència en aquest àmbit per encàrrec de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts.


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...