Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

Girona realça els projectes que treballen per la pau i la generació d’oportunitats en el marc del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Actualitat Girona  -  28/11/2022  -  16:59

El Museu d’Història dels Jueus acollirà el pròxim 30 de novembre l’acte central de la jornada


Programa Ciutat Educadora 2022

Programa Ciutat Educadora 2022



L’Ajuntament de Girona celebrarà el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que té lloc cada 30 de novembre, realçant els projectes de la ciutat que treballen per la pau i la generació d’oportunitats.  Enguany, el lema de la jornada és “La ciutat educadora, ciutat de pau i oportunitats”, el qual serà treballat durant tot l’any des de diferents entitats, administracions públiques i ciutadania, per reforçar aquesta temàtica a la ciutat. El projecte de ciutat educadora és transversal i implica totes les àrees i serveis de l'Ajuntament però també tota la ciutadania, entitats i institucions.

Una ciutat educadora de pau i oportunitats és aquella que no només treballa per evitar la violència, sinó que també promou la construcció de relacions respectuoses i d'una societat equitativa que doni oportunitats a tothom. Per tant, és una ciutat que orienta les polítiques públiques i els projectes de les entitats i la ciutadania cap a l'enfortiment dels drets bàsics com l'accés a l'educació, a la salut, a la feina, a la cultura, a la pràctica de l'esport, a l'oci... També fomenta espais públics segurs, que siguin lloc de trobada i bona convivència i que afavoreixin processos d'inclusió i cohesió social”, afirma el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

Aquest dimecres, dia 30 de novembre, el Museu d’Història dels Jueus acollirà l’acte central del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, a les 18 h. S’hi presentaran diferents projectes de la ciutat que treballen per la pau i la generació d’oportunitats per tota la ciutadania lligats a històries de vida. L'objectiu és presentar diferents experiències i projectes impulsats per diferents persones, entitats i institucions que treballen per la generació d'oportunitats i la construcció de la pau a la ciutat. A més a més, alguns d'aquests projectes es lliguen a històries de vida de persones que hi han participat i que compartiran la seva experiència amb les persones assistents. Per participar en la jornada cal inscriure-s’hi prèviament.

A banda d’aquest acte, durant el mes de desembre es realitzarà un recorregut que inclourà diferents espais de la ciutat on es podran conèixer més projectes en relació amb el lema.

Girona és ciutat educadora des del 1990. Això implica que la ciutat promou l'educació entesa com un procés que influeix a tots els ciutadans i ciutadanes en qualsevol moment de la seva vida i en qualsevol lloc i circumstància.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...