Notícies més llegides



Alt Empordà


Roses

El Port de Roses tanca la temporada de creuers amb dues escales més que el 2019

Alt Empordà  -  09/11/2022  -  12:50

En total, el municipi ha rebut 1.660 turistes i set escales de creuer -quatre d’inaugurals-, durant aquest exercici


El Port de Roses tanca la temporada de creuers

El Port de Roses tanca la temporada de creuers



El Port de Roses ha tancat la temporada d’aquest 2022 amb un total de 1.660 passatgers i set escales de creuer, un balanç que significa dues escales més que el 2019, any de prepandèmia, tot i que uns 900 passatgers menys, tenint en compte que ara fa tres anys va rebre una escala amb més d’un miler de visitants. Amb relació a l’any passat, l’afectació de la pandèmia de la Covid-19 a les escales de creuers d’arreu del món va provocar l’arribada de dues úniques escales de creuers petits a l’octubre i al novembre: al voltant de 200 passatgers en total. 

Referent a les nacionalitats dels turistes, destaquen els britànics, amb el 49% del total, seguit dels nord-americans (22%), els francesos (13%), els alemanys (8%), els belgues (3%), els canadencs (1%) i altres nacionalitats (4%). Aquest exercici, han arribat sis companyies: Club Cruise, CroisiEurope, Hapag Lloyd, Saga Cruises, Seadream Yacht Club i The Ritz-Carlton Yach Collection. D’altra banda, el port rosinc ha rebut quatre escales inaugurals amb els creuers La Belle des Océans, Evrima, Hanseatic Nature i Spirit of Discovery. 

Aquest darrer, precisament, ha arribat avui a les vuit del matí procedent del port francès de Sète, ha fondejat la Badia de Roses i es preveu que marxi cap al port de Gibraltar al voltant de les cinc de la tarda. En total, el creuer porta 819 passatgers, la majoria dels quals britànics, que han visitat el municipi de Roses i d’altres indrets de la geografia gironina, com ara el Museu Dalí de Figueres, la ciutat de Girona o els nuclis de Pals, Peratallada i Besalú. L’embarcació, de bandera britànica, té una eslora de 237 metres, un calat de 7,6 metres i un registre brut de 58.110 tones. Amb motiu de la sea primera escala al port rosinc, l’alcalde de Roses, Joan Plana, ha lliurat al capità un obsequi del municipi. Per la seva banda, la diputada de la Diputació de Girona, Montse Mindan, ha entregat al capità un obsequi amb productes del territori, en nom del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. A més, la representant de Ports de la Generalitat, Maria Cano, li ha lliurat la metopa portuària.


Autor: Redacció


#roses #ports #creuers


#roses #ports #creuers





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...