Notícies més llegides



+ Notícies


Llívia

Donen més de 1.500 d’objectes de farmàcia al Museu de Llívia

+ Notícies  -  14/10/2022  -  19:29

Els fons de l’antiga farmàcia Amat, de Sant Quirze del Vallès, i de la farmàcia Estrella, de Barcelona, seran custodiats i documentats a Llívia


Objectes de farmàcia al Museu de Llívia

Objectes de farmàcia al Museu de Llívia



Aquesta setmana han arribat a Llívia els més de 1.500 objectes de farmàcia que han estat donats, recentment, per l’antiga farmàcia Amat (Sant Quirze del Vallès) i per la farmàcia Estrella (del carrer Ferran, de Barcelona). Les dues donacions vindran a complementar la col·lecció que ja té el museu —i que correspon a la farmàcia Esteva de Llívia—.

Els objectes estan guardats en caixes i serà, molt probablement, la pròxima setmana, quan s’iniciarà el procés de documentació de les peces, tasca que anirà a càrrec de la conservadora i restauradora de béns culturals, Marta Prunera. Les peces són del segle XVIII, XIX i XX. Destaca, especialment, el fons de la farmàcia Estrella que presenta diferents elements d’homeopatia de finals del segle XIX i primers del segle XX.

Amb la donació d’aquests objectes, el Museu de Llívia es compromet a la conservació, documentació, manteniment i divulgació del material rebut. Les peces, d’alguna manera, podran ser incloses en publicacions o formar part d’exposicions. També seran objecte de recerca i, moltes d’elles, formaran part de la nova museografia del servei llivienc.

“La importància d’aquest nou fons és que ens ajuda a complementar, cronològicament —segles XIX i XX—, la farmàcia que tenim fins ara. I ens posiciona com un dels museus de la farmàcia catalana; si més no, com un referent en aquest àmbit”, explica el director del Museu de Llívia, Gerard Cunill.

Com han arribat a Llívia?

“Tot ha vingut per l’activitat que estem fent. La gent pensa en el museu de la farmàcia, ja sigui pel bagatge d’aquests anys o pel moviment que hi ha actualment. De la donació de la farmàcia Estrella vam ser nosaltres que ens en vam preocupar, però el fons de l’antiga farmàcia Amat ens va ser ofert, sense que nosaltres coneguéssim de la seva existència”, remarca Cunill.

Entre altres, la donació recull documentació diversa, material de laboratori, pots de vidre, albarels i flascons, que avui ocupen més de 80 caixes.


Autor: Redacció


#llivia


#llivia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...