Notícies més llegides




Tarragona


Tortosa

CaixaBank finança als regants la posada en marxa de la xarxa de Regadiu del Xerta-Sènia

Tarragona  -  11/10/2022  -  15:55

Aquesta inversió portarà a unes produccions més estables, i més productivitat i eficiència a les finques


CaixaBank

CaixaBank



CaixaBank ha finançat la Comunitat de Regants per efectuar la licitació del projecte de la zona 1 del Regadiu Xerta Sènia. Suposarà la posada en servei i posterior manteniment de la captació, de la impulsió del canal executat,  i del bombament del sector 1 i afecta als termes municipals de Aldover, Tortosa i Xerta (Baix Ebre), amb una transformació en regadiu per aquest sector de fins a 139,12 ha.

A la zona regable pel canal que abasta les comarques del Baix Ebre i Montsià,  predomina el conreu d’olivera, cítrics i ametllers que amb el reg tindran produccions més rentables, més estables i de més qualitat, i que permetran la diversificació i transformació de les explotacions. 

La Comunitat General de Regants del Xerta-Sènia va ser creada l’any 1988 i està formada per mes de 1.900 explotacions. El canal principal es va construir als anys 70, però la infraestructura va quedar aturada. Pel que fa als elements primaris de la xarxa de regadius, les obres ja realitzades suposen una despesa ja executada de més de 90 milions d’euros.

Josep Lluis Gimeno, president de la Comunitat General del Canal Xerta Sènia, ha destacat que aquesta inversió amplia les zones regables d’ambdues comarques i obre noves perspectives de creixement per a les Terres de l’Ebre. Gimeno ha subratllat que “el reg ens portarà unes produccions més sostenibles en tots els àmbits, econòmic, social i mediambiental que és vital per la continuïtat de l’activitat i manteniment de les explotacions i població de la zona”.

Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank, s’ha mostrat satisfet de la força i posició de lideratge del Regadiu Xerta Sènia en la transformació del sector, i que CaixaBank sigui el seu partner financer. Masana ha recordat que “des d’AgroBank acompanyem als nostres clients en la innovació, digitalització i sostenibilitat els seus negocis”.

Així mateix posem a disposició d’una línia de finançament pels regants per finançar de forma avantatjosa la transformació de les seves finques, amb un producte dissenyat especialment per adaptar-se a les seves necessitats.


Autor: Redacció


#tortosa #caixabank


#tortosa #caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...