Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Gelati Dino crea un gelat solidari per recaptar diners per la lluita contra el càncer infantil

Alt Empordà  -  11/10/2022  -  10:05

L'empresa de gelats artesans italians, amb seu a Empuriabrava, destina 2.530 euros a l’Associació de Famílies amb Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)


Membres d’AFANOC i de Gelati Dino

Membres d’AFANOC i de Gelati Dino



L’empresa de gelats artesans italians Gelati Dino, amb la seu central a Castelló d’Empúries, Empuriabrava (Girona), ha recaptat a través de la iniciativa d’un gelat solidari un total de 2.530 euros que destinarà a l’Associació de Famílies amb Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). El grup gironí elabora, mensualment des de fa tres anys, un gelat d’edició limitada i per primera vegada destinen els beneficis a una entitat sense ànim de lucre que lluita contra el càncer infantil. Coincidint amb el mes de la sensibilització sobre el càncer infantil, el setembre passat Gelati Dino va llançar un sabor especial de xocolata amb llet, amb sala dolç de llet i cruixents galetes salades pretzels.

Aquest gelat es va poder adquirir, durant tot el mes passat, en 9 dels 31 establiments que Gelati Dino té a  Barcelona, Madrid, Saragossa i Torremolinos (Màlaga). Sara Rosso, directiva de la companyia i tercera generació del negoci, explica que “per nosaltres ha estat un honor col·laborar amb AFANOC i així aportar d’alguna manera el nostre petit gra de sorra per la causa”. Dino es planteja realitzar més accions com aquesta en un futur: “Ens agradaria molt seguir aquesta iniciativa, amb AFANOC mateix o amb una altra entitat benèfica”.

En les edicions limitades sempre duen a terme sessions de fotos per promocionar el producte i, aquest cop, els protagonistes van ser tres nens que estan en tractament. “Va ser una experiència molt maca i divertida i els nens s'ho van passar molt bé”, afegeix Rosso. AFANOC és una entitat sense ànim de lucre que des de fa 35 anys posa en valor la importància de l’acompanyament als infants i els seus familiars durant els tractaments de càncer infantil. Proveeix suport psicoemocional i social a les famílies, i també fa tasques d’acompanyament als infants i joves hospitalitzats.

 Sobre Gelati Dino

Gelati Dino té el seu gruix de botigues arreu del litoral gironí i a ciutats com Girona i Barcelona i també a Madrid, Torremolinos (Màlaga), Saragossa i Marràqueix. És l’empresa de gelats artesans més gran d’Espanya i compta amb un total de 208 treballadors, dividits entre les gelateries i la central d’Empuriabrava. Produeix 450.000 litres de gelat a l’any, el que suposa que anualment fabrica 4,5 milions unitats de 100 ml. Serveixen, de mitjana, un gelat cada sis segons.

Dino distribueix gelats a la restauració i n’ofereixen a mida pels xefs (treballen per restaurants amb estrella Michelin que busquen sabors curiosos i únics). També fabriquen i preparen ingredients i productes semielaborats per vendre a professionals del gelat artesà, són productors de la majoria dels ingredients que utilitzen i comercialitzen tots els productes per fer gelat i creps. L’empresa compra els aliments d’origen i directament al productor, com els fruits secs i els cítrics, que provenen de la regió del Piamonte, Sicília i d’altres zones d’Itàlia. 

La companyia empordanesa va néixer el 1978, any en què el fundador, Dino Pavese, va obrir la primera botiga a Empuriabrava. Tres generacions després i 44 anys més tard, Gelati Dino Gruppo s’ha convertit en una de les marques de gelat de referència del país. L’empresa segueix la tradició familiar, i a dia d’avui està dirigida pel gendre de Dino Pavese, Valter Rosso.


Autor: Redacció


#gelatsolidari


#gelatsolidari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...