Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

La Policia Municipal de Girona protesta abans del ple

Actualitat Girona  -  10/10/2022  -  16:54

Critiquen que la manca d'efectius policials està repercutint en la cobertura dels esdeveniments esportius


Protesta Policia Municipal de Girona

Protesta Policia Municipal de Girona



Agents de la policia municipal de Girona s'han concentrat de nou aquesta tarda davant l'Ajuntament just abans del ple. La plantilla està immersa amb un conflicte laboral amb el govern municipal per la manca d'efectius per cobrir esdeveniments que es produeixen a la ciutat. Això, expliquen, genera grans retencions de trànsit i fins i tot ha obligat a modificar el recorregut d'algunes curses. Alerten, a més, "del perill que pot suposar retallar efectius policials mentre se celebren esdeveniments d'assistència massiva, on el més important és tenir el servei de policia suficient per prevenir, però també per actuar si succeeix alguna emergència".

Els agents denuncien que des de fa dos mesos hi ha un conflicte laboral i encara no s'ha convocat els sindicats per abordar qüestions que acaben repercutint, per exemple, en les afectacions que es generen a la ciutat els dies que hi ha partit de futbol o de bàsquet, i posen com a exemple el "caos circulatori important" que es va produir el dia del partit d'ACB Girona-Reial Madrid, perquè "eren necessaris vuit policies en serveis extraordinaris i no se'n va convocar cap".

"El govern té tota la responsabilitat per la seva inoperància i no fer res al respecte", diuen en un comunicat en què lamenten que la manca d'efectius en determinats esdeveniments repercuteix en algunes de les artèries principals de la ciutat i en els barris més propers, fent que la carretera quedi "totalment compromesa i la ciutadania hagi de patir retencions monumentals de trànsit que es podrien evitar".

En un comunicat, la plantilla explica que esdeveniments com la cursa del Carrer Nou o la de la Dona "han vist modificat el seu recorregut per la manca d'efectius policials per poder cobrir-les". Assenyalen que s'han reorganitzat per fer-les en zones per a vianants o repetint passades els mateixos llocs "amb l'únic propòsit per part del govern de salvar els mobles i cobrir els serveis amb menys policies i "desvirtuen" l'esperit d'un esdeveniment esportiu urbà.


Autor: Redacció


#girona #policialocal #ajuntament


#girona #policialocal #ajuntament





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...