Notícies més llegides




Política


Cervià de Ter

Alternativa per Cervià qüestiona les formes de governança de l'equip de govern

Política  -  08/10/2022  -  09:36

El passat 28 de setembre es va celebrar el tercer ple ordinari d'aquest any a l'Ajuntament de Cervià de Ter


Alternativa per Cervià

Alternativa per Cervià



El grup d'Alternativa per Cervià i Raset – CUP, l'únic grup a l'oposició, denuncia que des de fa dos anys només se celebren 4 plens anuals. A més, el grup exposa que el passat ple ordinari del mes de juliol es va convocar fora del termini que dicta la llei.

El passat 28 de setembre es va celebrar el tercer ple ordinari d'aquest any a l'Ajuntament de Cervià de Ter. En un poble que gairebé arriba al miler d'habitants i on la sala de plens està formada per set regidors (3 de Junts, 2 d'ERC i 2 d'ACR-CUP) sembla inconcebible que l'espai reservat al debat polític sigui tan escàs. És per aquest motiu que l'únic grup a l'oposició va tornar a qüestionar les formes de governança que té aquest equip de govern i va demanar la convocatòria de més plens al consistori.

El portaveu del grup d'Alternativa - CUP, Guillem Surroca, ho va justificar posant de manifest que la realitat i el context del municipi han canviat. Durant les dues legislatures passades (2011-2015 i 2015-2019), el ple estava representat per un únic partit (CiU). És difícil d'entendre que en una etapa on el govern tenia majoria absoluta i sense oposició se celebrés un ple cada mes i ara només un trimestralment. Aquests canvis duts a terme per l'equip de govern actual van començar a l'inici de la legislatura, quan Junts i ERC van acordar celebrar un ple cada dos mesos. Passats dos anys, però, el govern va tornar a canviar el cartipàs i va passar de 6 a només 4 plens a l'any, el nombre mínim legal per a les característiques de Cervià de Ter.

A aquesta anomalia democràtica, cal afegir-hi l'episodi viscut el passat mes de juliol quan fora del termini que el ple es va convocar dicta la llei. La norma estipula un màxim de tres mesos des de la celebració de l'últim ple ordinari. Aquest fet denota, segons Alternativa, una falta de democràcia i de debat de les polítiques municipals en el ple i que davant les reclamacions que ha fet el grup d'Alternativa sempre s'ha respost que estava emparat per la llei i que en cas que fos necessari es convocarien plens extraordinaris.

Dir també que des que s'ha fet aquest canvi de periodicitat de plens, ja s'han celebrat 4 plens extraordinaris. A més, l'equip de govern celebra Comissions de Govern cada dilluns, en les quals s'aproven moltes polítiques referents al poble sense passar per ple i a porta tancada. En paraules del portaveu d'Alternativa "volem dir alt i clar que ens sembla que se'ns vulgui apartar de participar en aquesta institució. Volem deixar constància d'aquest fet i exigir que no es torni a repetir, que no es torni a superar el termini legal entre plens ordinaris."


Autor: Redacció


#cervia #lacup


#cervia #lacup





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...