Notícies més llegides



Catalunya Nord


Prats de Molló

La Casa Macià de Prats de Molló impulsa la primera Jornada d’Història I Debat Nacional

Catalunya Nord  -  03/10/2022  -  22:05

Se celebrarà el 29 i 30 d'octubre i se centrarà en els fets de Prats de Molló i la Catalunya del Nord a principis del segle XX


Primera Jornada d’Història I Debat Nacional

Primera Jornada d’Història I Debat Nacional



La Casa Macià de Prats de Molló organitza el 29 i 30 d'octubre la primera Jornada d’Història i Debat Nacional, una trobada centrada en els fets de Prats de Molló i la Catalunya del Nord a principis del segle XX.
 
La jornada va adreçada a estudiosos i acadèmics, gent del món universitari i centres d’estudis i públic en general interessat en la història i les relacions transfrontereres.
 
La jornada girarà entorn de tres àmbits temàtics: la Catalunya del Nord, el primer terç del segle XX; el complot de Prats de Molló del 1926 i Francesc Macià i l’acció d’Estat català, cent anys després.
 
Dissabte 29 d’octubre l'activitat se centrarà als Banys d’Arles i Palaldà (Vallespir). A les 16 hi ha prevista una visita a les Termes Romanes; a les 17:30, la conferència inaugural "Catalunya del Nord, a principis del segle XX. Panoràmica política, cultural i socioeconòmica" a càrrec de l'historiador Joan Peytaví i posteriorment un sopar popular amb productes de proximitat i cançó de taverna amb el grup Turutut Bonaigua. Hi ha possibilitat de tenir allotjament a l’Hotel Palmarium.
 
Diumenge 30 d’octubre les activitats són a la Verneda, Prats de Molló. A les 9.45, hi haurà la conferència "Els fets de Prats de Molló, novembre de 1926)" de l'historiador Lluís Duran. A les 10.30 la ponència "J.Bordas de la Cuesta, “l’oblidat” de l’estat major de Macià" del filòleg Josep-Lluís Carod-Rovira i a les 11.15 "El judici a París pels fets de Prats de Molló" per Jaume Renyer, jurista.
 
A les 12 l'historiador Fermí Rubiralta impartirà la ponència "L’acció internacional de Francesc Macià i Estat Català" i es presentaran les comunicacions abans de dinar.
 
A les 15.00 hi ha programada una visita a la Casa Macià i a les 16 una visita guiada de l’exposició permanent de la Verneda i cloenda de l’exposició temporal "Fam i Guerra a Catalunya. Memòria i estratègies de supervivència 1936 – 1959".
 
Les inscripcions, comunicacions i reserves es poden fer al web casamacia.cat.


Autor: Redacció


#casamacia #pratsdemollo


#casamacia #pratsdemollo





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...