Notícies més llegides





+ Notícies


Pals

L'Oncotrail recapta més de 375.000 euros en la seva novena edició

+ Notícies  -  01/10/2022  -  19:47

Els donatius es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d'administració no pot arribar


Oncotrail - David Fajula / GN

Oncotrail - David Fajula / GN



Palafrugell i els municipis del seu entorn han tornat a viure avui una autèntica festa de l'esport i la solidaritat amb la celebració de la 9a edició de l'Oncotrail. La cursa organitzada a benefici de la Fundació Oncolliga Girona ha fet rècord de participació, amb 318 equips, i de recaptació: 376.477,56 € euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels afectats de càncer i les seves famílies i a la investigació de la malaltia.

La sortida s'ha tornat a fer des de la plaça de Can Mario de Palafrugell, on els prop de 2.800 participants s'han concentrat per sortir tots alhora a les 9 en punt del matí. A partir d'aquí ha començat un recorregut de 100 km dividit en 10 trams que alguns equips han fet corrent i d'altres caminant. Els més ràpids han estat els corredors de l'equip Quetzal (dorsal 321), que han pogut acabar el recorregut en 9 hores 32 minuts, després d'anar al capdavant de la classificació gairebé durant tota la cursa. Els equips continuaran arribant al llarg de la tarda, nit i matinada, i s'espera que els últims creuin la línia de meta diumenge al migdia.

El director d'Oncotrail, Lluís Comet, ha destacat que "el més important d'aquesta cursa no és el temps que marca el cronòmetre, sinó la solidaritat amb els malalts de càncer, que creix any rere any, amb més equips i més recaptació". En el mateix sentit s'ha manifestat la presidenta d'Oncolliga Girona, Paqui Badosa, que ha volgut destacar també l'esforç i dedicació dels prop de 600 voluntaris que fan possible aquest esdeveniment. "L'èxit d'aquesta cursa es deu sobretot a ells, als voluntaris que treballen durant tot l'any en l'organització i als que el dia de la cursa dediquen totes les hores que siguin necessàries per fer arribar el nostre escalf i suport als corredors des dels diferents avituallaments", ha explicat.

MÉS D'UN MILIÓ I VUIT-CENTS MIL EUROS DE DONATIUS EN NOU ANYS

La primera edició de l'Oncotrail es va celebrar l'any 2013 i des d'aleshores el nombre d'equips participants i de donatius ha crescut de manera espectacular, passant dels 45 equips i 57.850 euros d'aquell primer any, als 318 equips d'aquesta edició, en la qual ja es porten recaptats més de 376.000 euros, si bé la plataforma de donatius encara continua oberta, motiu pel qual la suma final podria ser encara més alta.

Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat. En total, en les nou edicions celebrades fins ara s'ha recaptat més d'un milió i vuit-cents mil euros.

Els donatius es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d'administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia i plantes d'hospitalització, però també es dedica una part a la investigació de la malaltia dins de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona i una altra als serveis que ofereix la mateixa Fundació Oncolliga per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, grups de gimnàs i marxa nòrdica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic o llar-residència per a afectats i familiars.


Autor: Redacció


#oncotrail


#oncotrail






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...