Notícies més llegides




Salut


Girona

Comença la vacunació de la segona dosi de record contra la COVID-19 i la campanya de la grip a la Regió Sanitària Girona

Salut  -  26/09/2022  -  16:41

Està adreçada en aquesta primera fase a les residències i a les persones de 80 anys o més


Centre de dia Onyar

Centre de dia Onyar



Els equips d’atenció primària de la Regió Sanitària Girona han començat la vacunació de la segona dosi de record de la COVID-19 i la campanya de la grip de forma simultània en residències de gent gran, residents i professionals, i a les persones de 80 anys o més. 

En aquesta primera fase la campanya se centra en les persones majors de 80 anys, les que viuen a residències i els seus professionals. Properament s’obrirà als de 60 anys o més i a la resta de població amb criteris per rebre la vacuna contra la COVID19, la de la grip o totes dues.

L’administració conjunta de les dues vacunes -grip i COVID- ja es va fer en la campanya de l’any passat, de tal manera que, segons ha explicat la infermera referent de vacunes de Girona ciutat, Bouchra Benlamin El Mallem, té un alt grau d’acceptació entre les persones usuàries. “La gran majoria ens demanen que les hi posem juntes, una a cada braç” ha detallat.

La infermera també ha explicat que en aquesta primera fase de la campanya, la citació es fa de forma proactiva des dels centres d’atenció primària i en el cas dels entorns residencials es coordina amb la referent de residències que disposa cada equip. Progressivament també es vacunaran persones de 80 anys o més en els centres d’atenció primària o als domicilis en aquells casos en que tinguin problemes per desplaçar-se al CAP. A banda de complir el requisit d’edat, també han d’haver passat 3 mesos en cas d’infecció de COVID-19 en persones de 80 anys o més o 5 mesos des de l’administració de l’última dosi.

En el conjunt de la Regió, avui dilluns la campanya també s’ha començat a desplegar a les residències Sagrat Cor de Banyoles, Catalunya de Figueres, Surís de Sant Feliu de Guíxols, Germanes Hospitalàries de la Santa Creu d’Arbúcies, Sant Oleguer de Blanes  o Can Comte de Tordera, entre d’altres. Paulatinament la campanya s’estendrà en el conjunt del territori. Les noves vacunes contra la COVID estan actualitzades per fer front a les variants actuals d'òmicron i s’utilitza una vacuna bivalent amb soques adaptades a aquesta variant.

Els primers vacunats

Un dels primers espais on s’ha començat a vacunar és al Centre de Dia Onyar de Girona, gestionat pel Grup Mutuam. Aquest matí s’hi ha desplaçat un equip d’infermeres de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Montilivi/Vilaroja de Girona i en total s’ha vacunat una vintena persones usuàries.

En José Navarrete, de 95 anys, i la Maria del Valle Ribera, de 94 anys, han sigut els primers en rebre les dues vacunes al centre de dia. Poc abans de l’administració, tots dos han explicat que tenien ganes de vacunar-se per estar protegits enfront la grip i el coronavirus. “És molt important fer-ho, jo em vacuno cada any de la grip”, han insistit.

Per la seva banda, la directora del Centre de Dia Onyar, Ita Miquel, ha destacat la importància de vacunar les persones de més edat i en entorns institucionalitzats,  i que, per tant,  són més vulnerables en cas d’infecció. Pel que fa als usuaris del centre que dirigeix, es tracta de gent “d’edat molt avançada amb una mitjana d’edat alta d’uns 87 anys, demències lleus, persones que viuen soles amb el suport de la família o bé amb un cuidador, en molts casos, també gran”, ha concretat.


Autor: Redacció


#vacuna #grip


#vacuna #grip





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...