Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

Les obres a la Sagrera i Sant Andreu alteraran la circulació de trens dotze setmanes

+ Notícies  -  12/09/2022  -  17:25

La previsió és que comencin el 17 de setembre i s'allarguin fins a l'11 de desembre




La segona fase de les obres als àmbits de la Sagrera i de la nova estació de Rodalies de Sant Andreu tindran afectacions en la circulació de trens durant dotze setmanes. La previsió és que els treballs durin des del 17 de setembre a l'11 de desembre i afectaran les línies R1, R2 i R11, segons ha avançat el secretari general d'Infraestructures del Govern, Xavier Flores.
 
Aquestes actuacions serviran per culminar abans del 2023 la posada en servei del traçat definitiu de la línia d'amplada convencional Barcelona-Granollers-Girona per dins de la Sagrera i de la nova estació de Rodalies de Sant Andreu, un projecte estratègic per transformar el nord de Barcelona. Els treballs contribuiran a eliminar el traçat en superfície i cohesionar els barris als dos costats de la via, a més de modernitzar les instal·lacions amb una nova estació.
 
Aquestes obres d'Adif s'emmarquen en el marc del Pla de Rodalies fins al 2030 de millora de la xarxa viària, juntament amb altres a la resta del territori català. Les obres suposaran l'entrada en servei d'un tram de 4,3 quilòmetres, dels quals 2,8 són subterranis; de la nova estació de Sant Andreu i la col·locació de totes les vies en ample ibèric de línies convencionals de la futura estació de la Sagrera a la seva posició definitiva.
 
A partir del 17 de setembre s'executaran obres de 20 metres de pantalles de 19 metres de profunditat; 27 pilots amb 14 metres de profunditat, trams de coberta amb més de 400 bigues, murs de més de 200 metres de longitud, el muntatge de 1.500 metres de via en placa i nou aparells de via, així com la conversió de 600 metres de catenària flexible a rígida.
 
Es calcula que en els moments punta hi treballaran fins a 600 professionals i es farà servir maquinària pesant de diversa tipologia.
 
Afectacions al servei
 
Aquestes operacions "són incompatibles amb el manteniment del trànsit de trens", expliquen des d'Adif. En concret, el servei de Rodalies a la R1 entre Badalona i Maçanet-Massanes es veurà afectat els dies 17, 18 i 19 de setembre, 29 i 30 d'octubre i 12 i 13 de novembre, mentre que tram entre Montcada i Reixac i Maçanet -Massanes/Portbou de l'R2 Nord patirà afectacions els dies 17 i 18 de setembre.
 
El tram de l'R11 entre Sant Andreu Comtal i Maçanet-Massanes/Portbou es veurà afectat del 19 de setembre al 2 de desembre i el comprès entre Montcada i Reixac i Maçanet-Massanes/Portbou entre el 3 i el 10 de desembre.
 
Del 19 al 2 de desembre, la circulació quedarà interrompuda entre el Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal: els trens de R2 Nord i R11 iniciaran i finalitzaran el recorregut a Sant Andreu Comtal.
 
D'altra banda, els trens de R2 Nord i R11 començaran i finalitzaran el recorregut a Montcada i Reixac (Barcelona) del 3 al 10 de desembre (el servei a l'aeroport es farà amb origen o destinació Barcelona-Estació de França).
 
A causa de les obres, s'habilitaran alternatives de transport com a servei complementari d'autobusos entre Montcada i Reixac i Barcelona-La Sagrera-Meridana, cada 15 minuts durant tot el dia. També hi haurà un servei alternatiu de bus en hores punta des de Granollers Centre fins a Barcelona-La Sagrera Meridiana i una llançadora entre Sant Andreu i Barcelona-La Sagrera Meridana.
 
Per comunicar les afectacions, Renfe reforçarà el personal d'atenció i informació al client amb un equip de 68 persones distribuïdes a les principals estacions afectades.


Autor: Redacció


#barcelona #renfe


#barcelona #renfe





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...