Notícies més llegides




Alt Empordà


El Port de la Selva

El Govern inverteix més de 300.000 euros en la remodelació del Passeig del Mil·lenari al Port de la Selva

Alt Empordà  -  05/09/2022  -  19:10

L’adequació potencia la integració entre el port i el teixit urbà i també dona més valor afegit a la façana marítima


Visita al passeig del Mil·lenari del port del Port de la Selva rehabilitat/ GN

Visita al passeig del Mil·lenari del port del Port de la Selva rehabilitat/ GN



Pere Vila




L’empresa pública Ports de la Generalitat ha dut a terme la remodelació del Passeig del Mil·lenari, al Port de la Selva, amb l’objectiu de donar major estabilitat a l’estructura i, així, brindar més sensació de seguretat als vianants i un millor servei als usuaris de la nàutica popular. El projecte s’emmarca en el Pla d’Inversions i Finançament 2022 i ha tingut un cost de 302.000 euros. 

El director general de Ports, Pere Vila, ha visitat avui l’actuació i ha detallat que amb aquesta inversió “el Govern subratlla la integració entre el port i la vila i enalteix la façana marítima”. “La rehabilitació duta a terme al passeig del Mil·lenari afavoreix que l’activitat econòmica del port es traslladi a la població”, ha afegit Vila, que també ha recordat que la instal·lació “ja portava més de 32 anys en funcionament”. “Tenia unes mancances, tot i que ja si han anat fent algunes millores puntuals, però des de Ports es va creure convenient fer un canvi. Ha quedat molt bé i millora molt la integració port-ciutat, i ara intentarem anar-ho millorant en la mesura del possible tenint en compte que als darrers anys, al Port de la Selva, s’han fet diverses inversions que han millorat la façana marítima”, ha conclòs Vila.

D’altra banda, qui també ha assistit a la presentació ha estat l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que s’ha referit al gran vincle entre el port i el municipi: “És una relació indissociable, i portem unes dinàmiques molt bones tot aprofitant els recursos d’un costat i un altre. A la darrera dècada hem estat capaços de posar-nos d’acord per bastir quin ha de ser el model de la façana marítima sense perdre l’essència de poble de costa, que és el que ens acaba marcant”.

Adequació del passeig de la fusta

En concret, l’adequació ha consistit a reforçar tots els pilars al llarg dels gairebé 220 metres de longitud de la passera elevada i la substitució de les bigues i les jàsseres. Paral·lelament, també s’ha renovat la major part de l’entarimat de fusta i s’han col·locat punts d’electricitat per a activitats diverses. A més, al costat de les instal·lacions nàutiques hi ha dos trams de passeres de fusta, al mig de les quals s’ha fet una nova estesa de pedra blanca decorativa. 

El Passeig de Mil·lenari es va construir en dues fases: el primer tram, que va des de l’Ajuntament fins a la platja del Port Reig, es va tirar endavant el 1990, mentre que el segon tram, que uneix Port Reig amb les instal·lacions del Club Nàutic Port de la Selva, es va fer el 2004. Uns anys abans, concretament el 1989, l’equip d’arquitectes format per Carles Bosch i Joan L. Frigola va dissenyar el projecte d’aquest passeig de fusta, un treball que va obtenir el premi Foment de les Arts i del Disseny (FAD). La passera envolta la dàrsena de la nàutica popular del port que acull un total de 367 embarcacions de fins a 7 metres d’eslora.


Autor: Redacció


#elportdelaselva #ports


#elportdelaselva #ports





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...