Notícies més llegides




Perpignan 'la Rayonnante'


Perpinyà

Perpinyà, una joia turística

Perpignan 'la Rayonnante'  -  20/08/2022  -  17:15

La capital del Rosselló, coneguda pel seu patrimoni històric i cultural, ofereix moltes altres propostes i activitats per convertir-se en un destí de primera línia


Perpinyà / GN

Perpinyà / GN



A vegades, per gaudir d’una experiència que t’allunyi de la rutina i et permeti conèixer un nou context no fa falta agafar un vol transoceànic o emprendre un viatge etern de carretera i manta. Un bon exemple d’això el trobem al sud de França, a tocar de casa nostra, i més concretament a la zona de Perpinyà i el seu entorn més immediat. 

Ubicada a només trenta quilòmetres de la frontera espanyola, la capital del Rosselló destaca per ser un tresor històric i artístic. Bona part d’aquest context s’explica pel seu passat: era la capital continental del Regne de Mallorca, un llegat que exhibeix actualment amb un centre històric de bella arquitectura, amb un clar predomini de l’art gòtic. L’exemple més representatiu i icònic d’aquesta riquesa monumental és el Castellet, un autèntic emblema de la ciutat que, a més, des de la seva terrassa brinda una vista incomparable: teulats, edificis, carrers, ambient. Declarat Monument Històric fa anys i panys, avui aixopluga un museu que recrea la història i evolució de la Catalunya del Nord. 

Però el valor patrimonial no s’acaba aquí. Ni molt menys, de fet. En aquest sentit, l’anomenada ‘ciutat vella’ exhibeix altres joies de la corona particulars, com per exemple la catedral de Sant Joan Baptista, l’antic claustre funerari de Sant Joan, la Llotja, el pati de l’Ajuntament o el gran palau-fortalesa dels Reis de Mallorca, entre molts altres atractius majúsculs que ben segur faran alçar el cap i ampliar la vista als visitants.

Propostes de tota mena

Ara bé, més enllà de la seva espectacularitat arquitectònica, la ciutat també es caracteritza per tenir una àmplia oferta cultural i social. Un context, aquest, que es fa palès amb nombroses activitats per a públics diversos. En aquest sentit, trobem des del festival Visa Pour l’Image, un dels esdeveniments referencials a tot el món del fotoperiodisme, fins a propostes temàtiques, com ara unes trobades medievals en les quals la ciutat recula en el temps per mostrar com era la vida en aquells carrers segles enrere. 

Evidentment, en aquest conglomerat de propostes no pot faltar un dels grans atractius actuals, la gastronomia. En el cas de Perpinyà aquest sector es veu clarament reforçat a través de la figura de Les Toques Blanches de Roussillon, una associació formada per alguns dels millors xefs de la regió, alguns dels quals amb estrella Michelin, que té com a objectiu promoure la cuina local. Fruit del seu treball, trobem esdeveniments culinaris com el Palais Gourmand, on els cuiners preparen els seus plats per a 2.500 persones, tot plegat regat amb una bona selecció de vins i productes locals i a un ‘preu popular’. 

I si el que motiva és poder anar de compres, l’oferta comercial de la ciutat no es queda enrere. Així, al nucli històric és on es concentren moltes de les botigues de barri i mercats per poder adquirir els productes típics de la zona: des dels formatges o els vins fins a la xarcuteria de quilòmetre zero o a les propostes més dolces, com pot ser el croquant aux amande o les rousquilles fondantes. Un goig, per tant, integral. 


Autor: Redacció


#perpinya #perpignan


#perpinya #perpignan





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...