Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

CaixaBank Dualitza compleix sis anys treballant per l'impuls de l'FP i la seva modalitat dual

+ Notícies  -  08/08/2022  -  11:09

Un total de 21.889 alumnes, 2.677 empreses i 1.435 centres educatius s'han beneficiat fins ara de les seves activitats




CaixaBank Dualitza compleix aquest estiu el seu sisè aniversari des que va començar les seves activitats de promoció i prestigi de la Formació Professional i la seva modalitat dual, havent beneficiat en tot aquest temps un total de 21.889 alumnes, 2.677 empreses i més de 1.435 centres educatius a través de les seves quatre línies d'activitat: promoció de l'FP, impuls de l'FP, investigació i orientació.

Sis anys en què CaixaBank Dualitza ha col·laborat amb els principals agents de la Formació Professional del país, tant l'administració pública, com a entitats privades o institucions socials.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha volgut felicitar a l'entitat per un projecte destinat a "la millora de l'educació de la nostra societat, el projecte més il·lusionant, transformador i de més capacitat de cohesió que podem tenir al nostre país ".

Goirigolzarri ha subratllat que a CaixaBank Dualitza, "seguim tenint el ferm convenciment que la Formació Professional i la seva modalitat dual són la millor manera de millorar l'ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses, i que una part de la nostra responsabilitat és exercir de pont entre ambdues realitats per facilitar projectes comuns"

En aquest període, CaixaBank Dualitza ha mantingut fidel el seu compromís amb la comunitat educativa, amb l'únic objectiu de convertir-se en una eina útil per a l'avenç de la Formació Professional.

Bona mostra d'això, és la consolidació de la Convocatòria d'Ajudes Dualitza, que ha esdevingut un referent de suport als projectes més innovadors d'FP des de la seva posada en marxa.

Només a través d'aquesta convocatòria, CaixaBank Dualitza ha impulsat prop de 200 projectes d'FP posats en marxa per centres educatius en col·laboració amb empreses, amb el propòsit d'implicar els estudiants en el desenvolupament d'aquestes idees, millorant el seu procés d'aprenentatge i facilitant-los un primer contacte amb el món laboral.

Iniciatives de diferents àmbit i calat, com l'aposta per l'ocupabilitat del projecte liderat per l'IES Almussafes, en què el 100% dels seus estudiants s'han empleat gràcies a la fabricació mitjançant modelatge, o a com aprofitar el reciclatge de les llaunes de refrescos; unes altres centrant-se en el foment de l'aprenentatge basat en projectes, com la fabricació d'un vehicle de competició duta a terme pels alumnes de l'IES Ramón Areces, o la conversió d'un vehicle tradicional en un d'elèctric que van fer els estudiants del CIFP La Laguna. O projectes amb un caràcter plenament social, com el que van fer els estudiants del CIFP Mislata per facilitar ulleres a persones en risc d'exclusió social.

El desenvolupament d'aquesta convocatòria es duu a terme de la mà de l'Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa, amb la que CaixaBank Dualitza manté una aliança des de l'inici de les seves activitats com a fórmula per facilitar el seu contacte directe amb els centres educatius.

Aquesta aliança ha permès també organitzar cursos per a docents, per a equips directius o formacions telemàtiques d'acord a les necessitats expressades pels mateixos centres educatius, amb els que millorar els processos d'avaluació a distància o desenvolupament de metodologies com l'aprenentatge basat en projectes.

Amb l'objectiu de facilitar espais de col·laboració i diàleg entre professionals de l'FP, s'han impulsat congressos, jornades i fins i tot hackathons educatius, on els participants han pogut compartir experiències, projectes, innovacions pedagògiques i també aprendre sobre diverses matèries.

Molts d'ells s'han organitzat de la mà de governs autonòmics com l'andalús, el murcià o el castellano - manxec.

Cal destacar l'últim hackathon, realitzat amb el propòsit d'ensenyar als centres educatius i docents la manera de dissenyar i desenvolupar aules d'emprenedoria per fomentar la iniciativa emprenedora entre el seu alumnat.

O l'esdeveniment 24 hores d'innovació de Barcelona en el que estudiants de diferents cicles formatius formen equips per resoldre en 24 hores reptes proposats per empreses de la talla de Bayer, Caprabo, Vall d´Hebron, Aigües de Barcelona o Damm.

A més, com a part de la vocació social, CaixaBank Dualitza promou la investigació acadèmica en diferents àmbits d'FP per facilitar dades adients que serveixin per a la presa correcta de decisions, que ajudin a construir una fotografia adequada de l'estat de l'FP al país i que estiguin a la disposició de tots, amb un accés lliure, fàcil i gratuït.

El màxim exponent d'aquest treball és l'Observatori de l'FP, que sota el domini www.observatoriofp.com agrupa totes les dades d'FP Inicial, FP Dual i FP per a l'Ocupació de manera regionalitzada i cronològica, permetent establir evolucions i comparatives entre les xifres de les diferents regions.

Tot això sense oblidar la tasca de l'orientació, un dels grans punts de millora del sistema educatiu, en el que CaixaBank Dualitza centra una part de la seva tasca.

En aquest sentit, cal destacar la convocatòria d'orientació activa en la que es basen les diferents accions realitzades pels centres educatius per promocionar l'FP, accions conjuntes amb unes altres entitats, com ara Fundación ASTI, per fomentar el creixement de vocacions femenines en professions STEM, o premis que converteixin els estudiants en els principals portaveus dels avantatges de fer una FP Dual.

Dos projectes singulars a Albacete i Múrcia

Els projectes de la Convocatòria Dualitza són seleccionats per la seva capacitat per millorar l'aprenentatge de l'alumne implicant-lo en la resolució de reptes reals plantejats pel centre educatiu en col·laboració amb una empresa.

Albacete: Formació a Internet de les coses

A tall d'exemple, el CIFP Aguas Nuevas d'Albacete va detectar una demanda de personal qualificat en energies renovables en empreses col·laboradores com Ingeteam Power Technology S.L. – Service, Cameto i Solaer. Per respondre a aquesta demanda necessitava formar l'alumnat dels CFGS Energies Renovables i d'Automatització i Robòtica Industrial, amb l'objectiu que fossin capaços d'integrar el coneixement d'IoT (internet de les coses) i unir-ho a la seva base teòrica obtinguda en el cicle.

Els estudiants van aprendre una nova dimensió i visió dels automatismes, controls i monitorització que es basen en l'eina d'Internet de les coses des dels seus conceptes més bàsics fins a la programació dels dispositius i el grafisme de les dades. Una visió i capacitació total per a la integració d'aquesta eina per a la seva aplicació en la vida real.

Com a resultat, s'ha aconseguit alumnes molt qualificats per donar suport al creixement de les empreses del clúster d'Energies Renovables de Castella-la Manxa, un sector estratègic en la regió i a l'àmbit nacional.

Múrcia: Construcció d'un vaixell a escala

A Múrcia, el projecte desenvolupat per l'IES Sanje ha tingut com a finalitat la construcció d'un vaixell a escala i la seva utilització per desenvolupar proves d'estabilitat en un dipòsit de 1.500 litres. Aquest projecte havia, a més, d'estimular les matriculacions a través de l'aprenentatge per reptes, així com reduir l'absentisme escolar en els estudiants matriculats.

El treball realitzat és un projecte real que s'instal·larà en una aula del CIFP Hespérides, on els alumnes l'usaran per fer les seves pràctiques docents, i que perdurarà en el temps, cosa que ha generat una gran participació de l'alumnat i ha aconseguit més implicació en les tasques. Com a conseqüència d'aquesta més gran implicació i motivació, s'ha pogut fer un altre vaixell a escala en acer al carboni.

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població. La nova marca CaixaBank Dualitza, que continua la tasca iniciada el 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promou aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al país.


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...