Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Bramon visita les obres d’Adif al pont sobre el riu Ter a Ripoll

El Ripollès  -  04/08/2022  -  17:47

El subdelegat del Govern a Girona ha estat acompanyat pel sotsdirector d’Infraestructura i Via d’Adif, Ignacio Meana; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer


Visita les obres d’Adif - Aj.Ripoll / GN

Visita les obres d’Adif - Aj.Ripoll / GN



El subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, ha visitat aquest dijous les obres de la fase principal del projecte d’adequació i millora del pont sobre el riu Ter a Ripoll, a la línia d’ample convencional entre Barcelona i Puigcerdà, que executa Adif i que està inclòs en el pla de millores ‘Transformem Rodalies’, amb una inversió prevista de més d’un milió d’euros: 1,1 milions, concretament. Bramon ha estat acompanyat pel sotsdirector d’Infraestructura i Via d’Adif, Ignacio Meana; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer. 

Amb aquests treballs es pretén dotar a aquesta estructura de les màximes prestacions de manteniment i durabilitat a llarg termini, protegint-la de condicions atmosfèriques adverses i reduint-ne les necessitats de manteniment, el que implicarà en una millora de la fiabilitat i disponibilitat de la infraestructura ferroviària. La realització d’aquest projecte és fruit de les exhaustives inspeccions i anàlisi de l’estat estructural d’aquest viaducte, de 145 metres de longitud, situat entre la sortida de l’estació de Ripoll i el túnel que creua part del nucli urbà en direcció nord. 

La primera fase de les obres, que ja s’ha iniciat, consisteix en l’adequació d’accessos als llits dels rius Ter i Freser i el muntatge de bastides i elements auxiliars necessaris per a l’execució correcta de les obres. Per a aquesta actuació és necessari l’aixecament de la superestructura de via -carril, balast, travesses- i la seva restitució posterior en òptimes condicions geomètriques abans de la finalització de tall ferroviari. 

Aquests treballs es realitzen en la seva major part des del mateix tauler amb maquinària específica, amb objecte de minimitzar les afeccions als veïns i veïnes i el trànsit pel llit del riu. Així mateix, es renoven part de les baranes de protecció i s’hi instal·len proteccions de recobriment del formigó mitjançant perfils d’alumini. 

Altres actuacions

En paral·lel a la realització d’aquestes obres, i amb l’objectiu d’evitar més afectacions, Adif també executarà altres actuacions. En concret, s’hi destinaran gairebé 110.000 euros a l’optimització d’un pont metàl·lic al voltant del barranc dels corriments, de 21,2 metres de longitud i situat al trajecte entre Ribes de Freser i Planoles. A més, també es realitzen tasques de manteniment de via i infraestructura, catenària, instal·lacions de seguretat i comunicacions i tala d’arbrat als voltants de la via, així com diversos treballs geotècnics necessaris per projectar la millora dels túnels de La Corba, Helicoïdal o del Cargol, Crenat i Sant Esteve.


Autor: Redacció


#ripoll #adif


#ripoll #adif





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...