Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Tossa finalitza una nova fase d'excavacions a la Vil·la Romana dels Ametllers

La Selva  -  29/07/2022  -  14:34

L'objectiu és culminar el procés de recuperació i rehabilitació del jaciment arqueològic


Visita Vil·la Romana Tossa

Visita Vil·la Romana Tossa



L’Ajuntament de Tossa té intenció de completar definitivament el coneixement arqueològic de la Vil·la Romana dels Ametllers (segles I aC – VI dC), catalogada com a Bé Cultural d’Interés Nacional des de fa una dècada, amb l’objectiu de culminar-ne el procés de recuperació i rehabilitació.

La regidora de Patrimoni, Imma Colom, explica que, a banda de les excavacions, i de la mà de la Diputació de Girona, s’aniran fent treballs de restauració i consolidació de tota la vil·la en diferents fases. A més, es portarà a terme la col·locació de videovigilància i nova il·luminació exterior.

Colom també avança que, a petició del Centre d’Estudis Tossencs, es faran ja les futures prospeccions amb georadar i que, aquest fet, “serà un punt i a part en les futures intervencions arqueològiques a la zona”.

Cal recordar que la vil·la va ser descoberta l’any 1914 pel Dr. Ignasi Melé. Colom ha volgut recordar la figura del Dr. Melé, metge, humanista i amant de la cultura, que, “criticat i amb minsos recursos l’any 1914, va donar llum a la vil·la”. La regidora de Patrimoni explica que “la vil·la va estar abandonada fins a finals dels anys 70. Era un aparcament. Després, a partir dels anys 80 i gràcies a la figura de Mario Zuchitello, entre d’altres, es va anar fent alguna intervenció. Però la gran aposta es va fer a partir de 2019 quan, de la mà d’Atri Cultura i Patrimoni i amb el suport de la Diputació de Girona, s’ha donat una empenta a la vil·la i s’han portat a terme diverses accions, com la protecció dels mosaics”.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...