Notícies més llegides




Alt Empordà


L'Escala

El Govern inverteix 550.000 euros al port de l’Escala

Alt Empordà  -  22/07/2022  -  12:47

En total, s’han dut a terme set actuacions a la dàrsena de la nàutica popular per donar un millor servei als usuaris


Visita a les actuacions dutes a terme al port de l’Escala / GN

Visita a les actuacions dutes a terme al port de l’Escala / GN



Ports de la Generalitat ha invertit un total de 550.000 euros al port de l’Escala amb l’objectiu de potenciar la nàutica popular. En aquest sentit, s’han dut a terme un total de set actuacions, entre les quals la millora de l’agitació de la dàrsena interior de la nàutica popular o la construcció d’un moll d’espera. També s’han renovat els serveis d’enllumenat i aigua potable, s’ha rehabilitat el tram final de l’espatller, s’ha creat un mur per evitar l’entrada d’aigua en cas de temporals extrems, s’han instal·lat unes passeres de fusta per donar major seguretat als usuaris de l’equipament i, també, s’han col·locat plaques fotovoltaiques a les oficines del. 

Aquestes millores s’han donat a conèixer avui durant la visita del director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, que ha estat acompanyat per l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, i la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, entre altres representants del consistori escalenc i directius i directives. Per a Vila, l’acte d’aquest matí “referma el compromís de l’empresa Ports de la Generalitat per complementar totes les obres que tenim pendents i reforçar, amb seguretat, el que són les instal·lacions portuàries”. “Aquesta obra ha pujat més de mig milió d’euros, ha estat un compendi de set actuacions: algunes petites i d’altres més grans, totes formen part de les peticions que se’ns fa. És una obra important perquè reforça la nàutica popular, que és un espai entranyable que hem de protegir entre tots; aquí a Catalunya la nàutica popular ha de conviure amb la nàutica de grans eslores o els creuers, i aquí al Port de l’Escala es complementen tots aquests fets”, ha afegit el director general de Ports. Per la seva banda, Bofill ha subratllat que les actuacions dutes a terme “ajuden a millorar el funcionament del dia a dia” i, alhora, ha destacat la importància del Club Nàutic de l’Escala.

Les millores

Amb relació a la millora de l’agitació interior de la dàrsena, el projecte permet reduir el moviment de la làmina d’aigua de la dàrsena interior de la nàutica popular, a la zona oest. En aquest sentit, l’actuació ha consistit en la instal·lació de tres nous pantalans pilotats al final de cada pantalà de la zona de nàutica popular, col·locats com si fossin un trencaones, amb l’objectiu de minvar l’agitació interior produïda pels temporals i l’entrada i sortida de les embarcacions a la bocana del port. 

Pel que fa al moll d’espera, s’ha construït al costat de la rampa d’avarada per tal d’amarrar embarcacions de petites activitats com el submarinisme, amb la finalitat que puguin embarcar i desembarcar els seus usuaris i donar-los el millor servei possible. Consta de 12 metres de longitud i 2,60 metres d’amplada i compta amb noves defenses i norais. 

A més, a la zona de la platja d’avarada s’ha construït una biga per avançar els caps d’amarratge i reorganitzar la zona de fondeig a la platja d’avarada, i també s’ha renovat els serveis d’enllumenat i d’aigua potable als pantalans de nàutica popular. D’altra banda, s’han rehabilitat tres pantalans de formigó flotants amb materials reciclats i se’ls ha donat una segona vida; s’ha alçat un muret a l’inici del dic de recer per evitar l’entrada d’aigua quan hi ha temporals extrems i s’han col·locat unes passeres de fusta a l’inici de l’espigó de la Clota petita per donar més seguretat als usuaris. Amb relació a la incorporació de plaques solars al sostre de les oficines, la mesura consta d’un total de 12 panells en una superfície de 25 metres quadrats que generen una potència energètica de 5,4 kW per a l’autoconsum energètic de l’edifici.


Autor: Redacció


#ports #lescala #perevila


#ports #lescala #perevila





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...