Notícies més llegides




Besalú, Vila Comtal


Besalú

Josep Varela presenta el seu darrer llibre a Besalú

Besalú, Vila Comtal  -  18/07/2022  -  18:45

L’obra ‘L’habitant de la Seu Vella’ tindrà lloc aquest divendres a la Sala d’Actes de l’Ajuntament i comptarà amb la presència de l’alcalde Lluís Guinó


Presentació llibre a Besalú

Presentació llibre a Besalú



La Sala d’Actes de l’Ajuntament de Besalú esdevindrà aquest pròxim divendres, 22 de juliol, l’escenari de la presentació del darrer llibre de Josep Varela, ‘L’habitant de la Seu Vella’, una obra publicada per Pagès Editors. L’acte comptarà amb la presència de l’autor, que estarà acompanyat per l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, i per Josep Gamero, l’encarregat de presentar l’acte. 

El llibre neix arran del confinament de 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19, que va portar a Varela a recordar el confinament viscut a la Seu Vella durant la seva infància i adolescència. En aquest sentit, l’autor, nascut a Besalú, explica com el seu pare va ser contractat per a treballar en la reconstrucció de la Seu Vella de Lleida l’any 1950, on també desenvolupava la tasca de vigilant del recinte. Aquest context va fer que tota la família visqués 12 anys dins unes capelles gòtiques habilitades precàriament com a habitatge: una dotzena d’anys a dalt del Turó de la Seu Vella tots sols, algun cop acompanyats per alguna companyia militar. El resultat d’aquest episodi vital? Una experiència insòlita que narra una sèrie de vivències personals diverses, tant des d’un punt de vista educatiu com ara social o polític. 

Josep Varela (1943) és mestre, escriptor i polític. Resident a Lleida, va ser catedràtic de matemàtiques d’institut des de 1973 fins al 2012, any en el qual es va jubilar. També va ser director de l’Institut Samuel Gili i Gaya (1976-1981) i president de la delegació d’Òmnium Cultural a Lleida (1977-1981), així com Cap dels Serveis Territorials de Cultura i Ensenyament fins al 1992. En l’àmbit polític va ser regidor de la Paeria i portaveu del grup municipal de CiU (1991-1999); diputat al Parlament de Catalunya (1996-2004) i senador i membre de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. És autor de cinc llibres d’entrevistes i de diverses biografies.


Autor: Redacció


#besalu


#besalu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...