Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

Rebuig i clams en la visita de la princesa Elionor a Figueres

Alt Empordà  -  03/07/2022  -  18:43

Desenes de persones han rebut la princesa de Girona en la que ha estat la seva primera visita a la província de Girona


Visita a Figueres / Casa Real

Visita a Figueres / Casa Real



Amb motiu de l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona 2022, acte que tindrà lloc demà dilluns, la princesa Elionor ha visitat avui Figueres, un esdeveniment que ha generat reaccions dispars a la capital alt-empordanesa entre monàrquics i antimonàrquics. La princesa de Girona, que ha estat acompanyada per la seva germana, la infanta Sofia, ha mantingut a les cinc de la tarda una sessió de treball sobre els nous programes de la Fundació  i una trobada amb joves participants, mentre que a les sis ha visitat el Museu Dalí. 

És precisament als voltants de l’equipament cultural on la rebien desenes de persones. D’una banda, els clams favorables d’un grup de persones convocat per Convivència Cívica Catalana, que han rebut la protagonista amb una pancarta on es podia llegir ‘Elionor, el nostre futur’. De l’altra, desenes de persones agrupades per entitats com l’ANC, Òmnium i els comitès locals de CDR i el Consell per la República l’han escridassat i han mostrat símbols contra la corona. En el transcurs d’aquesta mobilització antimonàrquica, els Mossos d’Esquadra han anat desplaçant els manifestants cada cop més lluny del museu. 

Juntament amb les dues germanes, han acudit a la visita d’avui la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Belil; el president de la Fundació Gal·la Salvador Dalí, Jordi Mercader, i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas. Qui no hi ha estat present ha estat l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que ha rebutjat la visita mitjançant un tuit: “A mi no em representen”. 

Demà dilluns la princesa participarà, a Barcelona, en una llarga agenda d’actes que culminarà amb la cerimònia d’entrega de premis de la Fundació, un acte on assistirà, com avui, acompanyada pels seus pares, els reis Felip VI i Letizia, i la seva germana, la infanta Sofia. 


Autor: Redacció


#figueres


#figueres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...