Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Prop d'un centenar d'escolars descobreixen el Mercat d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  31/05/2022  -  08:07

Des del 2017 es porten a terme visites guiades a la Plaça Mercat on s'ensenya la cadena de producció dels aliments i els beneficis del comerç local


Mercat d’Olot

Mercat d’Olot



L'Associació de Placers d'Olot, DinàmiG, i l'Àrea de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Olot promouen des del 2018 els programes educatius «Al Mercat d'Olot, què hi trobarem?» per a educació infantil, «Anem al Mercat d'Olot» per a educació primària i «Som el que mengem?» per a ESO i Cicles Formatius. Es tracta de recursos educatius de l'Àrea d'Educació i Cultura de l'Ajuntament d'Olot amb la voluntat de facilitar la descoberta dels productes i productors del mercat municipal i aprofundir els coneixements sobre nutrició i costums alimentaris saludables, així com descobrir part de la gestió del comerç local i de proximitat.

Concretament, aquest curs 2021-2022 s'han organitzat un total de 6 visites, en què han participat 91 escolars, de primària i secundària, de 3 escoles d'Olot i la Garrotxa. La gran majoria de les visites es van concentrar durant el primer trimestre del 2022, època en què es van rebre la majoria de grups.

Com és habitual, les visites compten amb una part teòrica, contingut digital i projeccions de vídeo per conèixer la història del mercat obert des de principis del segle XX. A més, en el cas d'educació infantil, inclouen l'explicació de contes, la preparació d'una recepta i, en tots els casos, una visita al Mercat d'Olot.

La finalitat del programa educatiu és transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut als infants i joves i a les seves famílies, juntament amb els avantatges de la pràctica de l'esport com a factor imprescindible per mantenir una vida saludable. «D'aquesta manera, apropem la cadena de producció d'aliments als infants i, amb la pròxima obertura de l'Aula Tast del Mercat d'Olot, volem readaptar algunes activitats perquè els alumnes puguin tocar els productes i elaborar i crear noves receptes», assenyala el president de l'Associació de Placers del Mercat d'Olot, Jordi Vilarrasa.

Les visites van començar l'any 2017 i, al 2018, ja es van rebre 144 alumnes d'entre P3 i P5. Des de començaments del 2019 fins al febrer del 2020 van visitar el Mercat 110 alumnes de primària i dels cicles mitjà i superior. Les visites es van haver d'anul·lar a partir del mes de març arran de les normatives de prevenció per la COVID-19. Al llarg del curs 2020-2021 estava previst que s'apropessin a la Plaça Mercat un total de 127 alumnes, però les mesures de contenció de la COVID-19 van suposar l'ajornament de totes les visites, que s'han reprès aquest curs 2021-2022 amb un total de 91 participants, tant de primària com de secundària.

En aquestes visites, el responsable del mercat dona la benvinguda a les escoles visitants i s'encarrega de fer-los una introducció sobre la història i característiques de l'equipament. Després, són els professors i dinamitzadors qui complementen la visita explicant temes diversos sobre els aliments, les parades, el tipus de comerç, els nutrients i altres elements; cada recorregut es concep a mida segons el cicle escolar al qual es dirigeix. Fins ara el nivell de satisfacció dels participants és molt alt, i des de l'Àrea d'Educació i els mateixos placers, la voluntat és augmentar el nombre de visites i activitats de cara als pròxims anys.

La proposta educativa i l'organització d'aquestes visites va a càrrec d'EducArt, empresa de serveis educatius d'Olot que s'encarrega d'organitzar diverses visites guiades per adults i famílies a través de l'Oficina de Turisme d'Olot amb l'objectiu d'ampliar l'espectre d'usuaris i convertir el Mercat d'Olot en un espai educatiu.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...