Notícies més llegides




+ Notícies


València

Ports de la Generalitat presenta a València les mesures del projecte europeu Psamides

+ Notícies  -  30/05/2022  -  18:37

Dins d'aquesta iniciativa s'han fet quatre proves pilot als ports de Blanes i la Ràpita


Jornada institucional a València

Jornada institucional a València



Una jornada institucional a València ha servit per presentar les mesures provades pels socis del projecte Psamides. Es tracta d'una iniciativa europea entorn de la transició digital verda, la innovació oberta i col·laboradora i la governança multinivell en la qual s'han dut a terme quatre proves pilot implementades per Ports de la Generalitat a la Ràpita i Blanes.

Aquests resultats s'han compartit entre els socis, entre els quals Ports de la Generalitat, amb altres ports i formaran part del Llibre blanc del projecte, que es presentarà pròximament a Grècia.

El Llibre blanc recopila totes les recomanacions derivades del projecte per conscienciar i promoure la introducció de noves solucions en els ports mitjans i petits de tota la Mediterrània i Europa.

Psamides posa el focus en tres grans àrees, tenint en compte les pressions i les dificultats que tenen els ports petits i mitjans cap a una transició verda: digital, col·laborada amb baixa especialització digital, ús limitat de tecnologia, manca de disponibilitat de dades, infraestructures madures, absència de col·laboració efectiva entre els ports i el seu ecosistema comunitari.

A la jornada institucional, inclosa dins del XVIII Simposi de Ports Esportius a València, hi han participat dos socis que treballen en el projecte Psamides: el director general de Transport Marítim i Aeri del Govern de les Illes Balears, Francisco J. Ramis, la directora-Gerent dels Ports de les Illes Balears, Cristina Barahona, i per part de Ports de la Generalitat, el director general, Pere Vila, la directora Adjunta, Esther Roca, la directora de l'àrea Econòmica i Financera, Carme Teixidó, i la directora de l'àrea Jurídica, Daniela Millet.

Proves a la Ràpita i Blanes

Ports de la Generalitat ha implementat quatre proves, tres al port de la Ràpita i una al port de Blanes, dedicades a tecnologies orientades al servei i tecnologies per a la millora ambiental.

En la tecnologia orientada al servei s'han posat en marxa un sistema d'intel·ligència artificial mitjançant càmeres per al control dels amarratges i de la bocana al port de la Ràpita. A més, s'han instal·lat torretes amb control remot de consums al port de Blanes.

En la tecnologia per a la millora ambiental hi ha les proves d'automatització del port amb càmeres i el paviment fotovoltaic fetes al port de la Ràpita.


Autor: Redacció


#ports


#ports





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...