Per novè any consecutiu s’activa la campanya Ripoll Flor i Color, una iniciativa de les regidories de Convivència i Participació i de Comerç de l’Ajuntament de Ripoll, juntament amb Ripoll Comerç i el comerç local. L’acció  respon a 2 objectius, per una banda, omplir el municipi de flors durant aquesta estació de l’any i per l’altre,  es vol fomentar la participació de la ciutadania a fi que Ripoll llueixi uns balcons, finestres i jardins ben florits.

Així des del 16 de maig fins al 19 de juny es podran bescanviar els vals de descompte d’1€ per poder comprar flors a les  3 floristeries de la vila – Espiga Verda, Ocells i Plantes Alarcón i Rams N’Roses- fins a esgotar les existències de la promoció (1200 en total). Els vals es podran aconseguir a tots els comerços de la vila, que els lliuraran als seus clients en cada compra que facin.

Tal com es va fer l’any passat se sortejaran dos lots de flors per a totes les persones que publiquin a la seva xarxa social Instagram etiquetant @ajuntamentderipoll i l’hashtag #ripollfloricolor22, una fotografia amb les flors adquirides i plantades al jardí, al balcó o a la finestra. Qui no tingui Instagram pot enviar la fotografia a comunicacio@ajripoll.cat. En el mateix fulletó promocional explica el funcionament del sorteig.

Seguint amb la tradició, els infants dels centres educatius de la vila, també faran la plantada de flors en diferents espais públics. Tal com s’ha fet els últims anys, cada escola plantarà a un espai proper al seu centre.

Cal recordar que Ripoll participa en el projecte català Viles Florides, que premia els municipis Catalans que presenten un aspecte més cuidat pel que fa a ornamentació, paisatgisme i sostenibilitat mediambiental,  entre d’altres. Ripoll actualment està distingida amb 3 flors d’honor sent el màxim 4.