Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona recupera el format habitual del Festival Ludivers del 19 al 22 de maig

Actualitat Girona  -  16/05/2022  -  15:19

El gruix de les activitats es concentrarà dissabte i diumenge als Jardins de la Devesa, on hi haurà els sis planetes habituals de l’esdeveniment




Girona recuperarà el format habitual del Festival Ludivers aquest 2022 després de dos anys d’alteracions amb motiu de la pandèmia. Del 19 al 22 de maig, el festival del joc i les cultures de la imaginació durà a la ciutat desenes de propostes per al públic familiar relacionades amb el món lúdic, la creativitat i la imaginació. El gruix de les activitats es concentrarà dissabte i diumenge als Jardins de la Devesa, on hi tornaran a haver els sis planetes que acostumaven a estructurar l’esdeveniment.

 “És una evidència que està augmentant l’afició pels jocs de taula entre la població, com una manera cada vegada més habitual de compartir estones i, a la vegada, estimular la creativitat, l’aprenentatge i la imaginació. En aquest context, el Ludivers és un festival que reforça un sector cada vegada més ben valorat, i ho fa acostant les diferents tipologies de joc a la ciutat. Durant tot l’any hi ha una programació regular als centres cívics per fomentar aquest entreteniment, però el Ludivers és el cap de setmana on tot conflueix i on oferim una programació completa i de primer nivell”, ha explicat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

 Concretament, els infants es retrobaran amb el planeta Imaginari, integrat per l’espai de lectura familiar a càrrec dels escriptors o escriptores dels contes; el planeta Gastrolúdic, amb tallers gastronòmics; el planeta Articiència, amb un total de 17 tallers artístics i científics per a totes les edats, una oferta molt més àmplia que en edicions anteriors; el planeta Click&Dit, dedicat a les noves tecnologies, als vídeojocs i a les impressions en 3D; el Miniplaneta, dedicat als més menuts, i que consta de diversos espais i materials perquè els petits puguin interactuar de manera lliure i espontània, i el planeta Juganer, amb un munt de jocs de taula moderns i tradicionals.

 Dins el planeta Juganer, cal ressaltar que per primera vegada participaran en l’esdeveniment unes 30 editorials de jocs de taula diferents, moltes de les quals seran presents físicament al festival. Als Jardins de la Devesa s’hi desplegaran més de 70 taules amb propostes de jocs de les editorials participants, que donaran a conèixer el funcionament de cada proposta perquè tothom hi pugui jugar.

 Una altra de les activitats destacades tindrà lloc dins del planeta Imaginari. Els seguidors i seguidores de la saga de llibres Agus i els Monstres estaran de sort, perquè el festival portarà a la ciutat els seus autors, Jaume Copons i Liliana Fortuny, que presentaran el joc de taula basat en els llibres i faran signatura d'exemplars.

 Per acabar amb les novetats, aquest any el Ludivers s’ha proposat el repte de construir mil grues de paper origami al llarg dels quatre dies de festival, per desitjar els millors dels desitjos a tothom. Aquestes figures es podran construir en les mateixes activitats ubicades a la Devesa o bé dur-la directament de casa.

 De forma paral·lela, el festival programa el cicle de xerrades i conferències al voltant del joc i l’educació “Ludivers and talk”. Dissabte, a les 16 h, la taula rodona “La divulgació dels jocs de taula a les xarxes socials” debatrà sobre els canals de divulgació existents i de quina manera es pot ser divulgador/a de jocs de taula a les xarxes; mentre que diumenge, a la mateixa hora, es parlarà sobre l'encaix entre l'univers del joc i el de les noves tecnologies a la taula rodona “El joc i les noves tecnologies: universos complementaris”. Totes dues activitats tindran lloc al plató que s’ubicarà als Jardins de la Devesa.

 A més, tant dissabte com diumenge al matí, des del mateix plató es podrà veure en directe com es graven els programes d'alguns mitjans catalans de divulgació de jocs de taula i seguir les seves retransmissions pels canals d'streaming que usen habitualment. Dissabte a les 16 h, L’Espai La Rosaleda, acollirà per la seva banda una partida de rol en directe de Dungeons & Dragons. Completaran la programació del cap de setmana els espectacles Ludiversals, quatre propostes de literatura, música i teatre que es faran a les 12 i a les 18 h.

 Per anar entrenant la imaginació, els dies 19 i 20 de maig es faran les activitats de llançament, un conjunt de propostes prèvies al festival ubicades en diversos punts de la ciutat. Per una banda, dijous, de 17 a 19 h, hi haurà un espai de jocs obert a tothom a la plaça de Santa Susanna i un taller de jocs creatius a la plaça Jordi de Sant Jordi. Per altra banda, divendres s’organitzaran tres activitats diferents. A les 17.30 h, des de la plaça de l’U d’octubre del 2017 arrencarà una cercavila amb la Mula Baba que acabarà als Jardins de la Devesa, on es podran provar alguns dels jocs que s’hi muntaran el cap de setmana. El mateix dia, a les 20.30 h, el Cinema Truffaut projectarà el documental Arcadeologia, escrit i dirigit per Mario-Paul Martínez, que repassa el passat i el present del moviment arcade al territori.

 El festival Ludivers està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través del Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, i l’entitat Ludus Mundi i hi participen nombroses entitats, associacions i agents privats.

 Per participar en alguns dels tallers o activitats caldrà fer reserva prèvia. Podeu consultar tota la informació del festival i fer les inscripcions al web www.ludivers.cat.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...