Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

El nombre de gossos recollits pel Centre d’Acollida d’Animals de la Selva s’estabilitza

La Selva  -  10/05/2022  -  14:57

Avui s’ha presentat la memòria relativa a l’any 2021, que indica l’increment de les adopcions d’animals de companyia per part de la ciutadania


Centre d’Acollida d’Animals de la Selva / GN

Centre d’Acollida d’Animals de la Selva / GN



Salvador Balliu




Aquest matí el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS) de Tossa de Mar ha acollit la presentació de la memòria d’activitats relativa al 2021, un acte que ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcalde de Tossa de Mar, Ramon Gascons; el cap del Departament de Territori i Sostenibilitat, Felip Toledo, i el cap de la unitat de Sostenibilitat, Miguel Garcia. 

Durant la seva intervenció, Balliu ha recordat que el model del CAAS “és un dels més antics” de l’ens comarcal. “És un model d’èxit, fa més de 25 anys que l’anem implementant a la comarca i durant aquest temps ha anat evolucionant i hi hem anat incorporant millores a través d’aquestes instal·lacions”, ha afegit el president del Consell, que d’altra banda també ha volgut ressaltar, més enllà del servei de recollida d’animals, les campanyes d’identificació: “Durant l’any 2021 hem xipat més de 4.000 animals, la majoria gossos. Tot això és possible gràcies a tota la gent que hi està al darrere, hi col·laboren moltes persones”. 

Toledo, per altre costat, ha desgranat les principals dades de la memòria de l’exercici anterior. En aquest sentit, ha apuntat que el volum d’animals gestionat pel CAAS durant l’any passat va ser de 935: 815 gossos i 120 gats. “En el cas dels gossos, la davallada ja manifesta al 2020 s’ha consolidat al 2021, i ara queda per veure si aquestes seran les dades definitives o bé hi haurà un repunt en la recollida, haurem d’estar pendents de com evoluciona al 2022”. En el cas dels gats, tal com ha apuntat Toledo, hi ha hagut un “petit increment”. “Com sabeu els gats són un tema controvertit i hi hem de treballar i donar resposta”, ha valorat  el cap del Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha subratllat que el CAAS és “un referent en àmbit català, avui hi ha centres que gestionen d’aquesta manera, però nosaltres vam ser els primers i vam tenir capacitat i coratge per aguantar”.

La memòria també conclou que el 50% dels gossos gestionats pel CAAS durant l’exercici passat han estat recuperats pels seus propietaris. Es tracta d’una tendència mantinguda durant els darrers anys: l’any 2019 es van recuperar un total de 58 gossos; el 2020, 54, i el 2021, 50. D’altra banda, el nombre d’animals abandonats és molt més elevat en els nuclis amb urbanitzacions de segons residències, com ara Lloret de Mar (amb 100 gossos abandonats) o Maçanet (amb 83). 

Amb relació als municipis, Lloret de Mar és el nucli selvatà amb més serveis realitzats (133 gossos i 32 gats). A continuació hi ha municipis amb molts menys habitants, però amb un nombre d’animals gestionats rellevant: Maçanet de la Selva i Vidreres, amb més de 130 animals durant el 2021. 

L’adopció, l’opció prioritària

En els darrers anys també s’ha observat un canvi de tendència en els ciutadans: si fa cinc anys preferien comprar una mascota abans que adoptar-la, actualment el context ja no és així. Segons l’informe, els ciutadans han esdevingut més solidaris a l’hora d’adquirir una mascota, un fet que ja es va detectar el 2019 i que es va confirmar el 2020. Tant és així que l’any passat van ser adoptats pel CAAS un total de 427 animals (340 gossos i 87 gats): en aquest cas, el nombre d’adopcions va molt vinculat al tipus d’animal recollit, en el cas dels cadells i les races petites la majoria d’adopcions es duen a terme en menys d’un mes, mentre que en el cas de la resta d’animals poden allargar-se dos o tres anys.

Treballs futurs

Durant la presentació també s’han parlat dels projectes immediats que vol afrontar l’equipament. Un dels reptes fonamentals és l’execució d’unes obres de millora valorades en 140.000 euros, uns treballs que el Consell està executant des de l’any passat i aquest, i que permetrà modernitzar les instal·lacions i millorar la qualitat de vida dels animals residents a través de la creació d’una zona de post-operatoris, la creació d’un espai específic per allotjar cadells, la retirada de la teulada de fibrociment o l’aïllament de la coberta i les millores en la climatització dels espais d’atenció veterinària i d’atenció al públic.


Autor: Redacció


#tossa #laselva


#tossa #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...