Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Es presenta el programa de la Festa Major de Ripoll 2022

El Ripollès  -  04/05/2022  -  09:31

La celebració de Sant Eudald es durà a terme del 10 al 15 de maig, amb actes previs i posteriors relacionats


Presentació Festa Major de Ripoll 2022

Presentació Festa Major de Ripoll 2022



Aquest dimarts es va presentar la Festa Major de Sant Eudald 2022, en un acte a la plaça de la Lira. Es va comptar amb la presència de diversos membres de la Comissió de Festes i la Comi Infantil, acompanyats de la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Montsina Llimós.

La Festa Major d’aquest any se celebra del 10 al 15 de maig amb un munt d’activitats, però també hi ha actes previs i posteriors que s’han inclòs al programa. No hi faltaran els clàssics i tradicionals com el pregó, els versots, l’ofici solemne, les sardanes i concert amb La Principal de la Bisbal, el correfoc, la Dansa dels Clavells, la Tornaboda o el cartell de focs. Pel que fa als concerts de nit, hi actuaran grups com Smoking Souls o els Mojinos Escozíos, i la gran oferta serà de conjunts de versions i DJ’s sobretot locals que crearan un ambient típic de Festa Major perquè tothom pugui cantar i ballar de valent. Els escenaris principals seran la plaça de la Lira i també la plaça de la Llibertat.

La Comi Infantil ha preparat activitats per la mainada tots els dies, com espectacles de circ i màgia, grups de música infantil, un Half Cross o la festa ‘Holi’ amb el Consistori Infantil. També hi haurà les atraccions a la Devesa del Pla cada dia, amb hores de silenci incloses. S’organitza un ‘Scaperoom’ i també es repeteix el joc de carrer l’”Assassí de Ripoll”. Com a novetat, també hi haurà xerrades, en aquest cas sobre l’impacte del col·lectiu LGBTIQ+ a una comarca petita.

Sant Eudald també portarà altres activitats com els vermuts musical i electrònic, el Sopar dels Valents, una xaranga per acompanyar la Ruta de la Tapa del dijous, un monòleg d’humor, un concert de jazz, inflables…

El cap de setmana previ hi haurà els actes de la Casa Cultural Andalusa, la commemoració dels 50 anys de la Festa del Barri del Pla de Sant Pere, el concurs de colles sardanistes i la festa d’homenatge a la gent gran, entre d’altres. I pel que fa al cap de setmana posterior, arribarà la trobada gegantera, el ral·li fotogràfic i la Festa de la Llana i Casament a Pagès.

Aquesta Festa Major suposa el retorn del format habitual, després que la pandèmia del coronavirus provoqués que el 2020 hagués de ser una celebració virtual i el 2021 només es poguessin fer alguns actes. La renovada Comissió de Festes, amb el suport de la regidoria de Cultura i Festes, de diferents entitats i de l’Ajuntament en general, ha treballat de valent per oferir un programa amb actes per a totes les edats, perquè cada ripollès i cada ripollesa es pugui fer seva la celebració de Sant Eudald. El lema de la Comissió i també de la festa és “Seny i Rauxa”. Per a ells/es, aquestes dues paraules signifiquen alegria, disbauxa, celebració, responsabilitat, festa, civisme, música, passió, compromís i molta, molta vida.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll #festamajor


Arxiu adjunt

Programa Festa Major





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...