Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

S'inaugura el mural de l'entrada nord de Ripoll

El Ripollès  -  29/04/2022  -  16:16

Es tracta d'un disseny de Martí Hereu, plasmat en un mur per les ripolleses Cristina Guillamet i Clàudia Navío


Mural de l’entrada nord de Ripoll

Mural de l’entrada nord de Ripoll



Aquest divendres al migdia s'ha fet l'acte d'inauguració del nou mural que decora l'entrada nord de Ripoll, a la confluència entre la C-17 i l'N-260 (carretera de Ribes). Es tracta d'un disseny de Martí Hereu, que ha quedat plasmat en pintura per part de les ripolleses Clàudia Navío i Cristina Guillamet. Les dues autores han estat presents en l'acte, acompanyades per l'alcalde de Ripoll Jordi Munell i el cap de l'Àrea de Serveis al Territori, Joaquim Colomer.

Al mural s'hi poden veure elements arquitectònics representatius de la vila, com són la plaça de la Lira o el Pont de Ripoll (conegut popularment com a Pont d'en Calatrava). També s'hi representa la natura que envolta la població. "Estem contentes perquè aquest punt és bastant vistós, hi passa molta gent. Ha estat complicat plasmar el dibuix a escala en un mur tan gran, però estem satisfetes i contentes amb el resultat. Ha estat un repte, cap de les dues havia fet mai un mural i ens vam tirar a la piscina", explicaven Cristina Guillamet i Clàudia Navío.

L'alcalde, per la seva banda, comentava que "ja fa alguns anys que estem incentivant que murs i façanes de la vila continguin art urbà, ja sigui amb artistes locals o internacionals. Aquest mural dona una bona imatge a una de les entrades de Ripoll". Per a Munell, aquesta és una aposta per augmentar la riquesa cultural de la vila: "Volem que l'art contemporani s'afegeixi al recorregut cultural que es pot fer pel poble, barrejant-lo amb l'art romànic o el modernista que ja tenim, amb obres de fa 1.000 anys i algunes de fa tot just unes setmanes".

En aquest sentit, l'Ajuntament ja està treballant per acollir de nou el festival Milestone aquest 2022, a més d'explorar altres col·laboracions amb diferents artistes.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...