Notícies més llegides



Política


Girona

El PSC demana una rectificació de l'acord sobre el nou hospital Trueta

Política  -  13/04/2022  -  16:05

Els plens de Girona i Salt han aprovat mocions dels socialistes a favor de tenir el millor campus de salut i no endarrerir més el projecte




El PSC demana una rectificació de l'acord sobre el nou Trueta després que els plens de Girona i Salt s'hagin manifestat a favor de tenir el millor campus de salut i no endarrerir-lo més. Dilluns passat, els socialistes van aconseguir que tots els grups de l'oposició a Girona aprovessin conjuntament la moció per construir el nou Trueta davant per davant del Santa Caterina. El mateix dia, a Salt, el PSC va presentar la mateixa moció i hi va votar a favor el govern i el conjunt de l'oposició a excepció de VOX. A tots dos ajuntaments, els socialistes van recordar que la Generalitat va decidir ubicar el nou hospital a Salt perquè això permetia funcionar de manera conjunta amb Santa Caterina, com "el campus de salut de referència de la regió sanitària".

Abans de l'aprovació de les dues mocions, el govern de la Generalitat i els dos ajuntaments havien acceptat que se situés una part del nou Trueta a Girona. Això, segons el PSC, "no suposaria cap inconvenient, si no afectés dues masies catalogades amb valor històric i paisatgístic, el corredor hidrològic de la riera Masrocs i, de retruc, les parcel·les al voltant del Parc Jordi Vilamitjana". Aquests terrenys, avui sense edificar, s'utilitzarien per compensar els propietaris de les masies afectades i servirien per fer pisos en uns barris que ja tenen l'índex d'intensitat de població més alt de Girona, assenyala la formació.

A banda d'aquests inconvenients, els socialistes recorden que l'Ajuntament de Girona "encara no ha presentat la garantia d'urbanisme per iniciar el projecte. Aquesta garantia és necessària, perquè només el projecte té un cost entorn de 10 milions d'euros". L'Ajuntament de Salt sí que ho ha fet.

El dibuix presentat com a idea inicial, producte de l'acord entre els governs municipals i autonòmic, evidenciava que el nou Trueta no estava davant per davant del Santa Caterina, sinó desplaçat unes desenes de metres en direcció est. El PSC va defensar als dos consistoris que als usuaris els és indiferent en quin municipi es troba el centre sanitari, però que aquests pocs metres, en canvi, "sí que perjudiquen, i molt, la funcionalitat mèdica del nou Trueta i del Santa Caterina per coordinar-se". En aquest sentit, creuen que "la funcionalitat mèdica entre els dos hospitals ha de ser la raó més important que el govern de la Generalitat ha de tenir en compte per garantir que la regió sanitària de Girona tingui el millor campus de salut possible".

Segons el PSC, davant per davant del Santa Caterina, Salt disposa de prou terreny per fer-hi el nou Trueta sense afectacions a cap construcció catalogada ni tampoc sense cap perjudici al medi ambient. El PSC de Salt, a més, recorda que el campus de salut acumula deu anys d'endarreriment i que, segons l'anunci fet el 2020 per Salut, en aquests moments s'hauria d'haver aprovat ja el Planejament General Municipal, hauríem d'estar iniciant els Planejaments Derivats i hi hauria d'haver l'inici del concurs del projecte de redacció. "Tot això fa mesos que està a l'espera, a falta de la garantia d'urbanisme dels terrenys que afecten les dues masies i la riera Masrocs", recorda la formació en un comunicat.

El PSC de Girona i Salt subratllen el valor d'haver obtingut la majoria per aprovar la moció a Girona i de tenir el suport del conjunt dels grups municipals a Salt a excepció de VOX. 

 
"Aquestes majories demostren que l'última idea per al nou Trueta no ha estat la més correcta i esperem que siguin un seriós toc d'atenció perquè el govern de la Generalitat rectifiqui l'última decisió", assenyalen. 
 
Els portaveus de Girona i Salt, Sílvia Paneque i Joan Martín, han conclòs que la decisió ha de ser tenir el millor campus de Salut i recorden que els dos plenaris han coincidit en aquesta qüestió.
 


Autor: Redacció


#girona #trueta


#girona #trueta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...