Es calcula que unes 16.000 persones van visitar la Fira en l’any de la seva represa en el format habitual, tot i les condicions meteorològiques adverses. 120 parades es van repartir per les places del centre de la vila, el passeig Ragull i la Devesa del Pla, l’espai més concorregut.

Aquest passat cap de setmana, es va tornar a organitzar la Fira de les 40 Hores de Ripoll en el seu format habitual de tres dies seguits. La gran novetat era que aquesta ocupava nous espais, situant-se en les diverses places del centre de la vila (Sant Eudald, Gran i Ajuntament), el passeig Ragull i la Devesa del Pla. Malgrat la meteorologia adversa, ja que han estat uns dies de fred, molt vent i fins i tot neu, es fa una bona valoració des de l’organització de l’Ajuntament, Ripoll Comerç i la UIER.

 

 

Segons els càlculs que es van anar fent durant la Fira, van passar-hi unes 16.000 persones. La majoria de visitants eren de Ripoll i el Ripollès, però també en van venir molts de les comarques veïnes d’Osona i la Garrotxa. El gruix d’afluència es va concentrar en dissabte a la tarda i diumenge al matí, havent-hi també molta gent dissabte al matí, quan es va combinar la Fira amb el mercat setmanal. En total, es van muntar 120 parades amb molta presència del comerç local però també de propostes foranes.

L’aposta per la Devesa del Pla va donar els seus fruits, ja que aquest va ser l’espai més concorregut de tota la Fira. Tot i que divendres el vent va fer estralls en moltes parades i diumenge va nevar, l’esdeveniment es va poder desenvolupar amb certa normalitat. La regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament, Manoli Vega, assegura que la xifra de visitants podria haver-se elevat fins al 25.000 en cas de bon temps i valora molt positivament el fer d’haver pogut recuperar una certa normalitat que en les dues edicions anteriors s’havia vist interrompuda per la pandèmia.

 

 

El Trenet va funcionar amb normalitat portant a la gent d’un extrem a l’altre de la Fira. Es calcula que un centenar de persones van participar al tast benèfic ‘Va de Vi’ i un centenar més van ser presents a l’actuació de la DJ ucraïnesa Alevtina, així com en altres propostes. En les hores de sol, un munt de gent va poder passejar i comprar en el quilòmetre de llargada de la Fira, ja recuperada després de la part més dura de la pandèmia.

L’esdeveniment va ser inaugurat pel conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, l’Honorable Jaume Giró, en un acte a la plaça de Sant Eudald el divendres a la tarda, amb la presència de l’alcalde Jordi Munell, regidors i regidores, el pubillatge, membres de la UIER i Ripoll Comerç i d’altres autoritats.