Notícies més llegides



Política


Barcelona

Esquerra Republicana tanca files en la defensa de la immersió lingüística

Política  -  02/04/2022  -  16:18

El Consell Nacional es referma en l'acord ampli per modificar la Llei de Política Lingüística i en la necessitat de treballar amb "el màxim consens, diàleg i transversalitat"


Consell Naciona

Consell Naciona



El Consell Nacional d'Esquerra Republicana ha aprovat aquest dissabte amb el 95,6% dels vots una resolució en defensa del model d'escola catalana, que tanca files en la defensa de la immersió lingüística i es referma en l'ampli acord assolit per modificar la Llei de Política Lingüística per garantir i ampliar l'ús del català a l'escola. Els republicans defensen que cal "treballar sempre amb el màxim consens, diàleg i transversalitat", i posen en valor que "és el Parlament i el Govern qui acaba prenent les decisions sobre la política educativa i lingüística a Catalunya".

Al text, Esquerra Republicana constata que la llengua catalana "és una qüestió de país", i lamenta "l'ús partidista que fan alguns per treure'n un rèdit particular". En aquest sentit, els republicans es comprometen a seguir treballant per "consolidar el consens" respecte la defensa de la llengua.

La resolució aprovada es mostra a favor de "reduir la pressió sobre l'escola i alliberar de manera efectiva els centres i els seus responsables de la pressió judicial", vinculant el model lingüístic "a la realitat i a les dades contrastades sobre coneixement i ús de les llengües", com estableix la proposta de modificació de la Llei de Política Lingüística. "En aquest sentit, defensem que siguin les institucions qui assumeixi responsabiIitats poIítiques i actuar amb soIidesa i sentit de Ia reaIitat per garantir la formació i la competència lingüística en català de tot l'alumnat", afirma la resolució.

En definitiva, els republicans encoratgen el Govern a seguir desplegant totes aquelles accions dirigides a reforçar l'ús de la llengua catalana al conjunt de la societat, com el Pacte Nacional per la Llengua, que ha de ser "un dels grans projectes de país" ; el pla d'impuls del català a l'escola, així com "el desplegament normatiu necessari per garantir el model d'escola catalana i la seguretat jurídica dels projectes lingüístics".

De fet, el president del partit, Oriol Junqueras, en el discurs al Consell Nacional, ha posat en valor el català i ha assegurat que la llengua "es prestigia fent-la servir i ningú com nosaltres s'esforça tant per fer-la servir en tots els àmbits, institucional, municipal, a tot arreu", ha afegit.


Autor: Redacció


#erc


#erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...