Notícies més llegides



La Selva


Tossa de Mar

Donació a Tossa d'un valuós quadre a l'oli de Créixams

La Selva  -  31/03/2022  -  12:28

L'obra ja es troba exposada en el Museu Municipal


Donació a Tossa

Donació a Tossa



La senyora Maria Rosa Pujol i Plans ha fet donació al Museu Municipal de Tossa del llegat del seu pare, Lluís Pujol i Alsina (1899-1943). La generosa donació ha consistit en un quadre a l'oli obra del pintor Pere Créixams i Picó (Barcelona 1893-1965) i de la correspondència que el seu pare va mantenir amb el pintor i altres artistes, -l'escultor Pierre Matisse, entre ells- i que van sojornar a Tossa als primers anys de la dècada dels 30 del passat S. XX.

El quadre de Créixams representa una escena pròpia dels pescadors que devia ser habitual a la platja de Tossa. L'obra està datada a Tossa a l'octubre de 1934 i va ser un obsequi del pintor Créixams al senyor Lluís Pujol i Alsina amb motiu del naixement de la seva filla Maria Rosa.

Lluís Pujol i Alsina (1899-1943) va mantenir una estreta amistat amb el pintor Pere Créixams, fins el punt que Créixams li va fer la confiança d'encomanar-li la gestió de la seva obra amb la Galeria Maragall mentre ell era a París.

La Sra. Maria Rosa Pujol Plans també ha fet donació a l'Arxiu Municipal d'una col·lecció de fotografies de la Costa Brava -obra del seu oncle, el fotògraf Josep Pujol i Alsina-, així com d'una selecció de fotografies de la seva col·lecció particular, que són el fidel testimoni de les relacions familiars amb Pere Créixams i altres artistes a la Tossa dels anys 30 previs a la Guerra Civil.

L'Ajuntament de Tossa manifesta públicament a la Sra. Maria Rosa Pujol i Plans el seu agraïment per haver escollit el Museu Municipal i l'Arxiu Municipal per ser la seu de la magnífica donació del llegat del seu pare. El quadre ja es troba exposat en el Museu Municipal.


Autor: Redacció


#tossa


#tossa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...