Notícies més llegides



La Selva


Sant Feliu de Buixalleu

El castell de Montsoriu queda tercer classificat en la final del programa 'Batalla monumental' de TV3

La Selva  -  18/02/2022  -  12:18

La periodista Xantal Llavina ha estat l'encarregada de defensar el que és considerat el millor castell gòtic de Catalunya


El castell de Montsoriu

El castell de Montsoriu



El castell de Montsoriu ha quedat classificat en tercera posició a la final del programa "Batalla monumental" de TV3, que s'ha emès en directe aquest dijous al vespre des de la Seu Vella de Lleida.

El que és considerat el millor castell gòtic de Catalunya ha tingut com a defensora la periodista Xantal Llavina, que ha fet una defensa molt ferma del monument centrada en els més de mil anys d'història del castell, en els gairebé trenta anys d'obres de restauració i en la implicació de tot un territori. En el seu discurs final, Llavina ha fet referència a la mobilització que hi ha hagut a tot el territori per donar suport al castell de Montsoriu aquests darrers dies, però especialment a la unió que ha generat aquest monument a totes les comarques gironines.

L'actor Quim Masferrer, que va ser l'encarregat de defensar el castell de Montsoriu en la primera eliminatòria contra el castell de Mur, no ha pogut ser-hi per motius d'agenda, però ha enviat un missatge dirigit a tota l'audiència per demanar el seu vot pel castell de Montsoriu. De fet, la participació del castell a aquest programa és un reconeixement a la tasca que s'ha fet des de fa molts i molts anys, tal com ell mateix ha dit en més d'una ocasió.

El programa ha tingut com a finalistes la cartoixa d'Escaladei, el Palau de la Música, les muralles de Montblanc, el poble vell de Corbera i el castell de Montsoriu. En la primera votació han quedat eliminats el Palau de la Música, amb un 13%, i la cartoixa d'Escaladei, amb un 16%. En la segona ronda el castell de Montsoriu ha caigut amb un 31% dels vots, i per tant, s'ha situat en tercera posició, tot i que a molt pocs vots de diferència de les muralles de Montblanc. Finalment, el guardó de la "Batalla monumental" d'aquest any ha estat per al poble vell de Corbera, que ha estat el vencedor amb un 53%; en segona posició ha quedat Montblanc, amb un 47%.

La campanya de comunicació aconsegueix mobilitzar el territori

Tal com ha comentat la Xantal Llavina en el decurs del programa, la participació del castell de Montsoriu en aquest programa ha mobilitzat tot el territori de les comarques gironines. En el marc de la campanya de comunicació, que el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu van iniciar coincidint amb l'emissió del programa "Batalla de fortaleses" entre el castell de Montsoriu i el castell de Mur el dia 13 de gener, es van dur a terme diverses iniciatives que varen superar totes les expectatives d'audiència televisiva i al llarg de la setmana de votacions es va generar una implicació i complicitat territorial com poques vegades ha passat a la comarca de la Selva. La mobilització d'entitats i associacions, tots els ajuntaments de la comarca de la Selva, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entre molts altres, ha fet possible que Montsoriu no sigui només el castell gòtic més important de Catalunya sinó també un sentiment de present i de futur, tal com han manifestat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, i el del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Garriga i Balliu asseguren que "la participació en el programa "Batalla monumental" és un reconeixement a la tasca que des de fa molts anys s'està fent tant des del Patronat del Castell de Montsoriu com des del Consell Comarcal de la Selva. Tal com han recordat ambdós representants, aquest gran monument del nostre país és un actiu important en el projecte de dinamització turisticopatrimonial que és la Ruta dels Cabrera, impulsat pel mateix Patronat de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva amb el suport de tretze municipis de la comarca, un referent en la recerca arqueològica i un dels grans projectes de recuperació patrimonial del nostre país.

Des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva han valorat molt positivament la participació del castell de Montsoriu a la gran final d'aquest programa i han insistit en la importància del resultat que s'ha obtingut, ja que segons han dit, a partir d'ara tot Catalunya situarà Montsoriu en el territori.


Autor: Redacció


#castell #montsoriu #laselva


#castell #montsoriu #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...