Notícies més llegides



+ Notícies


Sant Gregori

El porta a porta de Sant Gregori, tot un èxit

+ Notícies  -  29/01/2022  -  16:45

L'alcalde Quim Roca valora “la gran implicació” de les veïnes i veïns per convertir el model en una mesura reeixida


Porta a porta a Sant Gregori

Porta a porta a Sant Gregori



El primer mes de porta a porta a Sant Gregori ha assolit un 90% de reciclatge, una xifra que situa el municipi al capdavant dels millors índexs d'aquest àmbit a la comarca del Gironès. En aquest sentit, en el marc dels estudis d'implantació s'havia previst arribar a un 75% del reciclatge.

En concret, el nou model de recollida es va iniciar el dia 1 de desembre a través del Consell Comarcal del Gironès, que també l'executarà a 14 municipis més de la comarca durant el transcurs d'aquest any. Fins ara, a banda de Sant Gregori, també s'ha aplicat als pobles de Campllong i Aiguaviva.

Amb aquest mètode s'han retirat tots els contenidors de la via pública del municipi i, també, s'han acabat els abocaments de deixalles a l'entorn de les àrees de contenidors. Els resultats, fins ara, parlen per si mateixos: Sant Gregori ha generat un 55% de fracció resta a només un 10%. Aquest registre ha de permetre contenir la taxa de deixalles municipal que s'hauria vist incrementada a causa del creixement del cost de tractament de la resta a l'abocador.

Tal com assenyalen fonts municipals, el servei de recollida porta a porta és més costós, però també permet una valorització dels residus reciclables més gran, ja que se'n recullen més. Per això, apunten des de l'Ajuntament, es pot assolir un major equilibri. Paral·lelament, a Sant Gregori també s'ha iniciat la recollida de la poda dels habitatges particulars mitjançant sacs de ràfia d'1 metre cúbic, que es recullen un dia a la setmana, també amb el sistema de porta a porta.

Model d'alta freqüència

El model escollit és el d'alta freqüència: amb un 84% dels habitatges del municipi amb sistema porta a porta i recollida setmanal de les diferents fraccions segons el calendari. Per tant, només un 16% dels habitatges accedeixen a una àrea tancada amb un clauer magnètic que els identifica en accedir. D'altra banda, els comerços disposen de bujols de més capacitat per tal de poder fer les aportacions de cada fracció segons el calendari.

A banda, els cubells per a realitzar el porta a porta els han recollit més del 94% dels habitatges, mentre que un 71% dels domicilis han recollit els clauers per accedir a una de les quatre àrees tancades per habitatges disseminats. La participació del primer mes d'actuació ha estat d'un 89% de mitjana entre el porta a porta i les àrees tancades, tot i que encara no hi ha comptabilitzades les dades de l'àrea tancada de Constantins.

També hi ha hagut un increment d'aportacions a la deixalleria de Sant Gregori, unes dades encara no comptabilitzades que podrien fer créixer el percentatge de reciclatge una vegada es validin. En aquest cas, els residus que s'aporten a la deixalleria, també gestionada des del Consell Comarca, no es poden valorar.

Les dades provisionals de fraccions recollides a desembre de 2021 a Sant Gregori eren les següents: 27.520 kg. d'orgànica; 8.180 kg. de vidre; 8.060 kg. d'envasos; 6.680 kg. de paper i cartró i 4.860 kg. d'altres materials.

Gran implicació”

Amb les dades a la mà, l'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, ressalta la gran implicació de les veïnes i veïns del municipi perquè el model funcioni. “Fer un canvi de model com hem fet no és fàcil, però no teníem altra opció si realment volíem fer un pas més i optar per aplicar accions sostenibles i eficients per frenar l'emergència climàtica i cuidar el nostre entorn i planeta”, apunta el batlle.

Noves accions

Amb l'objectiu de continuar millorant el servei de recollida, ben aviat s'activaran totes les funcions de la web i l'app 'El Gironès Recicla', amb la qual es podran consultar les aportacions mensuals a l'habitatge, les visites a la deixalleria, comunicar incidències o rebre avisos i informacions rellevants, entre altres accions. A més, una altra de les millores que arribarà pròximament són les bosses de ràfia de 80 litres per a restes vegetals no llenyoses, per la qual cosa cada habitatge podrà recollir la seva i gestionar aquest tipus de residu, que es recollirà tres dies a la setmana, coincidint amb la recollida de la fracció orgànica.


Autor: Redacció


#portaaporta #santgregori


#portaaporta #santgregori





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...