Notícies més llegides



Perpignan 'la Rayonnante'


Perpinyà

Perpinyà prepara la segona edició de 'L'Art Prend l'Air'

Perpignan 'la Rayonnante'  -  04/01/2022  -  15:49

La capital del Rosselló convida als artistes de carrer d'arreu del món a participar en aquesta activitat, que omplirà d'art i color els carrers de la ciutat




L'èxit de la primera edició de "L'Art Prend l'Air" que va tenir lloc a principi de l'any passat va marcar un precedent. Tant és així que l'Ajuntament de Perpinyà ha decidit organitzar la segona edició d'aquest esdeveniment que té com a objectiu promoure les obres d'artistes de carrer d'arreu del món al cor de la ciutat.

Així doncs, la capital del Rosselló habilitarà noves estructures específiques, "casots", per instal·lar les obres efímeres dels diferents creadors. Aquestes peces (cubs de 250cm x 250 cm), inspirades en el paisatge agrícola del departament, serviran perquè els artistes puguin expressar el seu art i el seu estil lliurement, i alhora permetrà que els seus treballs estableixin un vincle directe amb la població de la ciutat.

Des del consistori han projectat una convocatòria de projectes per tal d'assolir el màxim nombre possible d'artistes, que podran exposar a diverses localitzacions. En aquest sentit, l'organització contempla fins a 15 espais diferents repartits pels carrers, amb nou "casots" localitzats al centre i sis més a diferents barris, sempre prop de parcs o d'espais verds. Així, el viatge artístic contempla tres casots al Quai Vauban; 2 al voltant del Castellet, i un a Gabriel Péri, a la place de la Resistance, a Dominique Cayrol, davant del jardí de la Ciutadella, a la place de Catalogne, a l'avenue du Languedoc, al parc Pau Casals, al parc de Saint-Vicens, al parc esportiu i a la plaça dels republicans espanyols i catalans.

Amb relació a les condicions establertes amb l'artista, aquest o aquesta cobrarà fins a 1000 euros per a la creació d'una obra original, així com 200 euros pel material necessari per al seu desenvolupament. També es destinarà un pagament global addicional de 100 euros per als creadors residents als Pirineus Orientals, així com 300 euros per als qui resideixin a la regió d'Occitània. Pel que fa a les dates, els artistes hauran de produir i completar el seu treball en un període determinat: del 12 al 20 de febrer. Els casots romandran al seu lloc a la ciutat fins al 29 de maig d'aquest any.


Autor: Redacció


#perpignan #perpinya #art


#perpignan #perpinya #art


Arxiu adjunt

Info





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...