Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona adquireix les gravacions de diverses entrevistes pel seu valor com a testimoni oral del nostre temps

Actualitat Girona  -  29/11/2021  -  15:05

Es tracta d’un total de 36 peces de vídeo protagonitzades per persones rellevants de la vida social i cultural catalana i vinculades amb la ciutat de Girona


Entrevista Ribas

Entrevista Ribas



L’Ajuntament de Girona, a través del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), ha adquirit la gravació d’un total de 36 entrevistes pel seu valor com a testimoni oral del nostre temps. Es tracta d’un conjunt de peces de vídeo protagonitzades per persones rellevants de la vida social i cultural catalana, i que tenen una vinculació més o menys estreta amb la ciutat de Girona. Aquestes entrevistes se sumen a les 11 que ja formaven part del recurs web del CRDI “Testimonis d’un temps”, que té com a objectiu preservar la memòria oral de la ciutat de Girona i la seva relació amb la societat del país.

La iniciativa va arrencar l’any 2008, quan el CRDI va encarregar a la productora de Joan Roura, Kinema Girona Produccions, la realització d’un seguit d’entrevistes en vídeo a persones que podien aportar, amb els records de la seva vida, un testimoni d’interès sobre la societat gironina i catalana del darrer segle. En aquell moment, les gravacions van comptar amb la col·laboració de l’historiador i periodista gironí Xavier Carmaniu, qui va realitzar les preguntes. Algunes de les persones entrevistades ja no hi són, com Josep Tarrés, Pompeu Pascual i Joan Ribas, que han mort durant el darrer any.

Ara, el CRDI ha fet una nova adquisició d’entrevistes amb la voluntat de mantenir i ampliar el recurs de testimonis orals. La producció de les peces ha anat una vegada més a càrrec de Joan Roura, mentre que la conducció de les entrevistes l’ha fet el llibreter i activista cultural català Guillem Terribas. El conjunt de vídeos es va enregistrar entre els anys 2016 i 2020, i les entrevistes es van fer a personalitats destacades de diversos àmbits de la cultura i la societat, com la literatura, el teatre, la música, la gastronomia o el cinema.

Concretament, participen a les entrevistes: Carles Arbusé, Marc Artigau, Mar Bosch, Maria Àngels Buisac, Isa Campo, Mita Casacuberta, Cristina Cervià, Pere Codina, Pere Cornellà, Quim Corominas, Miquel Fañanàs, Lluïsa Ferrer, Nito Figueras, Josep Maria Fonalleras, Salvador Garcia-Arbós, Martí Gironell, Josep Lagares, Sergi López, Enric Matarrodona, Joan Mateu, Carles Monguilod, Rafel Nadal, Carla Nieto, Vicenç Pagès, Martí Peraferrer, Ester Pujol, Antonio Ramírez, Llucia Ramis, Dolors Reig, Joan Ribas, Isabel Rocatti, Miquel Ruiz, Susanna del Saz, Màrius Serra, Miquel Sunyer i Dolors Vidal.

Tot el material audiovisual s’ha publicat al canal de Youtube del CRDI i es pot consultar també des del web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona. Les entrevistes estan organitzades en dos blocs, el primer dels quals correspon a les gravacions realitzades entre el 2008 i el 2009; mentre que el segon conté les 36 entrevistes fetes entre el 2016 i el 2020. Les peces també es poden consultar conjuntament per ordre alfabètic.

Podeu consultar tota la documentació del recurs “Testimonis d’un temps” en aquest enllaç.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...