Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L’arribada dels Reis de l’Orient a Girona serà enguany més propera que mai

Actualitat Girona  -  29/11/2021  -  13:53

El campament reial s’ubicarà al parc de la Devesa, al Camp de Mart, i es passarà d’un únic campament a tres de diferents. L’acte final s’ha renovat i es traslladarà a La Copa


Presentació Reis d'Orient a Girona

Presentació Reis d'Orient a Girona



El pròxim 5 de gener, l’arribada de Ses Majestats a la ciutat de Girona vindrà acompanyada de novetats. L’Ajuntament de Girona i la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona treballen en una proposta que manté l’essència de l’anterior cavalcada i, a la vegada, afavoreix uns actes de Reis més captivadors i propers al públic assistent. Entre els acords destacats hi ha el fet de traslladar el campament reial al Camp de Mart i, l’acte final, a La Copa; eliminar la participació d’animals, i mantenir el gran guix dels actes i les accions del darrer any durant els dies previs, fent arribar la màgia reial a tots els barris de Girona.

El dia 5 de gener Girona tornarà a viure un dia intens de màgia als carrers de tota la ciutat”, ha assegurat el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, qui ha destacat que, enguany, “tindrem els Reis de l’Orient més pròxims que mai hem tingut, i els infants podran gaudir de Ses Majestats a peu de carrer durant el recorregut i saludar-los de ben a prop durant el campament i l’acte final”.

Davant l’èxit històric del campament reial als Jardins de Fora Muralla i de la Infància, fer que provocava que l’espai acostumés a quedar complet, s’ha consensuat la decisió de traslladar el campament reial al parc de la Devesa, concretament al Camp de Mart.

El president de la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, Xavier Serra, s’ha mostrat molt il·lusionat davant d’aquest canvi, remarcant el  fet que “permetrà passar d’un únic campament, el del Rei Gaspar, a tres de diferents, un per cada Rei. Aquest nou emplaçament, a més, n’augmentarà l’aforament i facilitarà l’arribada dels assistents amb accessos més fluids”. Amb la mateixa voluntat, també s’ha acordat traslladar la cerimònia de cloenda de la plaça del Vi a La Copa, també al parc de la Devesa. “Es tracta d’un acte renovat per tal que sigui més dinàmic i captivador per als més menuts i menudes, i que també n’augmentarà l’aforament”, ha valorat Xavier Serra.

El vicealcalde del consistori, Quim Ayats, a més, ha avançat que “una de les altres novetats més importants és que durant els actes deixaran de participar-hi animals, adaptant així l’arribada de Ses Majestats als nous temps i sensibilitats socials”. Amb l’eliminació de la tracció animal dels carruatges i donant més protagonisme als personatges i a les seves actuacions, Melcior, Gaspar, Baltasar i totes les comitives aniran a peu. D’aquesta manera, la proximitat passarà a ser un element encara més cabdal durant el recorregut.

Per altra banda, la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers Hervàs, ha destacat que “mantindrem el gruix dels actes dels darrers anys, arribant a tots els barris de la ciutat” i ha remarcat “el treball conjunt amb les entitats que hi participen, i l'esforç de tots i totes per tal que Girona pugui viure la màgia dels Reis de l’Orient”.

Es treballa en un programa extens d’actes i accions, tant pel mateix dia 5 de gener com pels dies previs, que mantindrà la gran part d’activitats del darrer any, fent arribar la màgia reial a tots els barris de Girona, i integrant el màxim possible d’entitats i persones activistes de la ciutat en l’organització de l’arribada dels Tres Reis a la nostra ciutat.

Cal tenir en compte que, davant de possibles modificacions de la situació sanitària relacionada amb la COVID-19, poden haver-hi variacions en els actes plantejats. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Girona i la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona, també s’està treballant en possibles escenaris alternatius que permetin adaptar-se al màxim possible a nous contextos sanitaris.

El programa definitiu i la resta de detalls es donaran a conèixer durant les pròximes setmanes.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...