Notícies més llegides




+ Notícies


Seu d’Urgell

Coralí Cunyat: “Les fires ja no seran com abans, però continuaran sent indispensables”

+ Notícies  -  18/11/2021  -  14:12

La Seu d’Urgell acollirà els dies 25 i 26 de novembre la 28a edició del Congrés de Fires de Catalunya, esdeveniment que recupera la presencialitat i estrena nou format


Corali Cunyat

Corali Cunyat



Els pròxims dies 25 i 26 de novembre el Centre Cultural Les Monges de la Seu d’Urgell serà l’escenari del 28è Congrés de les Fires de Catalunya, la gran trobada de formació de les fires catalanes que arriba després d’una edició, la de l’any passat, que es va haver de realitzar virtualment a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’esdeveniment arribarà amb un eslògan ben eloqüent, “Fem pinya”, i amb l’objectiu de buscar la innovació i la creativitat en un sector que necessita redissenyar-se. 

Tot i recuperar la presencialitat, el congrés arribarà amb un canvi de format amb relació a les edicions d’abans del coronavirus. En aquest sentit, i més enllà d’una mascareta obligatòria, les ponències no superaran la mitja hora, la qual cosa reforçarà el debat dels congressistes entorn del tema exposat. Així, des de l’organització es busca que sigui un acte més proactiu, sempre seguint dos enfocaments precisos: un sectorial sobre els reptes propis de cada sector, i un altre, transversal, sobre reptes generals que han de fer front les fires. En el primer cas, s’abordaran el sector industrial, multisectorial, gastronòmic i artesà, mentre que en el cas dels reptes generals els elements clau esdevindran la digitalització, la sostenibilitat i l’experiència firal. 

Segons la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat, l’edició d’enguany és “molt esperada”. “El de les fires ha estat un dels sectors que més ha patit durant la pandèmia, dels primers sectors a veure com s’aturava la seva activitat. El 2019, any de prepandèmia, l’impacte econòmic de les fires a Catalunya va ser de 7.000 milions d’euros, mentre que el 2020 es calcula que un 93% dels esdeveniments no es van poder dur a terme i, per tant, es va perdre un 93% d’aquest impacte econòmic que generem en l’economia del país”, explica. 

Per a Cunyat, l’arribada de la Covid-19 suposa “l’arrencada d’una nova etapa del sector firal a Catalunya”. “Les fires ja no seran com abans de la pandèmia: ens ha obligat a transformar-nos, a repensar-nos. Les fires ja no seran com abans, però evidentment continuaran sent indispensables per a l’economia del nostre país”, explica la presidenta de la FEFIC, que també fa referència als esforços del col·lectiu per adaptar-se en aquest nou paradigma: “Ens estem preparant per ser capaços d’organitzar esdeveniments segurs, però també amb un important valor afegit. Ens hem preparat per assumir els nous protocols d’organització, però també per incorporar totes aquelles novetats i innovacions que han aparegut al llarg d’aquesta pandèmia”. 

Pel que fa al Congrés de les Fires de Catalunya, organitzat per FEFIC, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Direcció General de Comerç de la Generalitat, amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.


Autor: Redacció


#fires #catalunya


#fires #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...