Notícies més llegides



La Garrotxa


Sant Joan les Fonts

El ple de Sant Joan les Fonts aprova unes ordenances fiscals amb noves bonificacions per la rehabilitació

La Garrotxa  -  29/10/2021  -  14:16

Les ordenances fiscals s'han debatut en un ple extraordinari i han comptat amb els vots a favor de Junts i l'abstenció de Sant Joan Plural


Ple Ajuntament de Sant Joan les Fonts

Ple Ajuntament de Sant Joan les Fonts



Pel que fa a les taxes, les escombraries es congelen per a la ciutadania i s'apuja la tarifa només per activitats empresarials a partir del que proposa el Consell Comarcal de la Garrotxa. Això és el que passa també amb dues altres taxes que afecten les empreses: la de tramitació d'activitats classificades i la d'inspeccions sanitàries. En ambdós casos, l'increment és el que proposa el Consell. Com a novetat, sí que s'incorpora una tarifa per fuites en el servei municipal d'aigua i una altra de 50€/dia per tal de fer ús de les barbacoes municipals.

D'altra banda, s'incrementen les bonificacions existents. A les que ja hi havia, hi haurà bonificacions de fins a un 95% en l'impost de construccions sempre que la documentació tècnica aportada s'especifiqui clarament el pressupost de l'actuació objecte de la bonificació. Això s'aplicarà en els següents supòsits:

Obres que afectin els elements protegits, d'acord amb les determinacions del Catàleg de béns protegits del PGOU o figura de protecció equivalent (no s'inclouen els elements inclosos al catàleg de masies).

Obres realitzades en edificis inclosos en el catàleg del Patrimoni Arqueològic i Arquitectònic del Pla Especial de la Zona Volcànica de la Garrotxa, sempre que estiguin vinculades als usos propis atenent a la qualificació del sòl no urbanitzable i, en el cas d'habitatge, quan les obres de reforma, rehabilitació o ampliació corresponguin als usos propis del sòl i destinats a primera residència.

La reforma d'edificis, locals o habitatges i/o millora de les condicions d'accessibilitat i/o habitabilitat motivats per una necessitat assistencial, degudament acreditada i destinats a persones amb discapacitat permanent.
Obres que afectin immobles en els quals es desenvolupi una activitat de caràcter marcadament social, sanitària, residencial o d'atenció a discapacitats físics o psíquics, sempre que l'Ajuntament sigui copropietari o participi de la societat o entitat propietària de l'immoble.

Obres sol·licitades per fundacions o associacions declarades d'utilitat pública. És requisit indispensable en els dos casos que el titular de la llicència coincideixi amb el propietari de l'immoble.

També hi ha bonificacions de fins al 50% en:

Obres que es realitzen per a la reparació d'immobles afectats per patologies estructurals (aluminosi, etc... ).
Les obres interiors per tal d'adequar als edificis espais per a contenidors de recollida d'escombraries i aparcaments de bicicletes.

Obres d'arranjament de façanes i tancament de solars.

La nova construcció o ampliació d'edificis, locals o habitatge, motivada per una necessitat assistencial, degudament acreditada i destinada a persones amb una discapacitat permanent.

Les obres que fomentin de forma significativa l'ús eficaç de l'aigua i/o la recollida de l'aigua de pluja.
Promoció d'habitatges de protecció oficial o habitacles declarats protegits quan més del 80% de la superfície destinada a habitatge estigui acollida a alguna figura de protecció.

Obres d'instal·lació d'infraestructures destinades a la càrrega de vehicles elèctrics.

Les obres de nova construcció o ampliació d'edificis, que incorporin millores en els aïllaments de façanes o parets mitgeres, o bé incorporin sistemes d'energia renovables que excedeixin els requeriments mínims de la normativa tècnica d'aplicació.

Les ordenances fiscals s'han debatut en un ple extraordinari i han comptat amb els vots a favor de Junts i l'abstenció de Sant Joan Plural.

 


Autor: Redacció


#santjoanlesfonts


#santjoanlesfonts





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...