Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona organitza una desena de propostes en el marc de la Campanya de les Persones Sense Llar 2021

Actualitat Girona  -  25/10/2021  -  13:46

Fins al 28 d’octubre es portaran a terme diverses activitats amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu


Campanya persones sense llar

Campanya persones sense llar



Girona ha organitzat un any més la Campanya de les Persones Sense Llar i portarà a terme una desena de propostes amb l’objectiu de fer visible el col·lectiu de les persones sense llar a la ciutat. Enguany la proposta té per lema “Sense sortida? Perduts en un sistema de protecció social que no protegeix” i està organitzada per l’Ajuntament de Girona, a través del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, i per les entitats Traçant Camins i Càritas Diocesana de Girona.

Les activitats han arrencat avui, dia 25 d’octubre, amb un acte inaugural conjunt entre les tres organitzacions i s’allargaran fins al 28 d’octubre. La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; la directora del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, Kira Ramírez; les persones representants de Traçant Camins Pep Pagès i Carme Carreras, i la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, han participat en la presentació de la campanya, que ha tingut lloc aquest matí al pont de Pedra.

Des de l’Ajuntament de Girona estem completament compromesos amb garantir la dignitat a les persones sense llar, destinant-hi recursos i projectes. Durant la pandèmia vam ser un exemple de bona gestió i de servei envers aquest col·lectiu amb l’adequació del Palau de Fires i, enguany ja treballem en el disseny del Pla de fred. Som l’única població de totes les comarques gironines amb aquests serveis, perquè som una ciutat que ens creiem que hem de treballar per la justícia social i per ajudar els col·lectius més desafavorits. La participació en la campanya que ara presentem n’és una mostra més”, ha destacat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi.

L’acte central de la setmana tindrà lloc el dijous 28 d’octubre amb la taula rodona “Consum d’alcohol i drogues. On és la frontera”, que es farà de 9.30 a 11.30 h al Centre d'Acolliment i Serveis Socials La Sopa. Aquesta activitat la facilitarà doctor en psicologia, professor de la Universitat de Girona (UdG) i investigador en el camp del sensellarisme Fran Calvo, i comptarà amb la intervenció de l’Equip de Salut Mental a les persones sense llar (ESMAS); el CAS Teresa Ferrer; el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA); l’equip tècnic de La Sopa; el CAP de Santa Clara; Càritas Diocesana de Girona i Creu Roja. També hi participaran un tècnic de l’Ajuntament de Girona dedicat a l’acompanyament a persones migrades soles, i a persones que han patit situacions de sensellarisme i que han estat ateses a La Sopa. Tot seguit, a les 12 h davant de l’edifici de la Seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, es farà el flashmob i la lectura del manifest de la campanya.

A banda, destaquen la presentació del llibre La mirada horitzontal, de David Vázquez Villamor, i la posterior taula rodona “Vivències d’educadors de carrer”, que anirà a càrrec de l’equip de carrer de La Sopa format per la Laura Codina i l’Edu Sívori, i de l’educador de carrer de l’Ajuntament de Girona Jordi Roure. Aquesta activitat també comptarà amb la participació de la UdG i la intervenció del professor Fran Calvo, i es farà dimecres 27 d’octubre, de 10.30 a 12.30 h a la sala d’actes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la universitat.

Completaran la programació dues propostes més. Per una banda, dimarts 26 d’octubre, a les 10.30 h, s’inaugurarà l’espai “Trobades amb sostre” al Local de Pedret, on es podrà veure l’exposició fotogràfica “Amb el cap ben alt”, de Pere de Prada, i la projecció del vídeo “Batecs de carrer”, realitzat per Càritas Jove i La Sopa. Per altra banda, el dia 27 d’octubre es farà una festa amb xocolatada i acompanyament musical de la mà del grup Manel, Dani i Hugo. La proposta l’organitza l’Associació Traçant Camins i tindrà lloc de 16 a 18 h a La Sopa.

Podeu consultar tota la programació de la campanya a la pàgina web municipal https://web.girona.cat/ssocials/atencio/lasopa.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...