Notícies més llegides





Actualitat Girona


Girona

L’Ajuntament de Girona habilita un espai al web municipal per fomentar el voluntariat

Actualitat Girona  -  19/10/2021  -  13:54

L’objectiu principal és vincular les persones interessades en fer un voluntariat amb les entitats de la ciutat que ofereixen aquesta possibilitat


Nova web Voluntariat

Nova web Voluntariat



L’Ajuntament de Girona ha habilitat un espai al web municipal per fomentar el voluntariat. L’objectiu principal és vincular les persones interessades en fer un voluntariat amb les entitats de la ciutat que ofereixen aquesta possibilitat, per així ampliar el nombre de persones voluntàries de la ciutat i obrir la tasca a nous perfils. En aquests moments, a la ciutat de Girona hi ha 50 entitats de voluntariat registrades. Així ho ha explicat aquest matí la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers, en roda de premsa.

És important la creació d’aquesta pàgina web, la qual vol ser el mitjà perquè persones amb la inquietud del voluntariat puguin trobar el seu lloc a les associacions i entitats existents a la ciutat de Girona. Està demostrat que som una ciutat solidària i generosa, tenim entitats en les quals les persones que les formen donen el seu temps pel bé comú”, ha destacat Cedacers.

A través de la pàgina web www.girona.cat/voluntariat es facilita informació a totes les persones interessades en dur a terme una acció social i alhora es difonen les activitats de les entitats del sector per donar-los visibilitat. D’aquesta manera es pretén coordinar i sumar esforços entre les entitats i l'Ajuntament de Girona en la promoció del voluntariat, i aportar instruments i recursos formatius per millorar els coneixements i les aptituds de les persones voluntàries i de les seves entitats.

La creació d’aquest espai neix de la necessitat detectada durant la COVID-19 de canalitzar les peticions d’ajuda que van arribar al consistori i les demandes de col·laboració de ciutadans i ciutadanes individuals que volien ajudar. Ara es vol continuar amb aquesta tasca iniciada el març del 2020.

La pàgina web es compon de quatre apartats diferenciats. El primer està dirigit a la ciutadania que estigui pensant en fer un voluntariat. La persona usuària trobarà aquí informació sobre què significa ser una persona voluntària, com ser-ho i les diferents entitats de la ciutat que actualment realitzen activitats sobre la matèria, així com enllaços de webs interessants.

El segon apartat està dirigit a les entitats que actualment ja realitzen activitats d’aquestes característiques, o a les que ho volen fer en un futur. Aquí poden trobar informació i recursos que els ajudin a integrar la figura del voluntariat en els seus projectes i a gestionar el voluntariat. El tercer apartat fa referència al voluntariat relacionat amb la COVID-19, amb el propòsit d’atendre les persones més vulnerables amb motiu d’aquesta crisi. Per últim, hi ha una secció sobre la formació del correcte desenvolupament de l’acció voluntària, amb informació de diferents centres que tenen una àmplia oferta formativa.


Autor: Redacció


#girona


#girona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...