Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L'atur es redueix un 27,3% en el darrer any a Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  11/10/2021  -  17:24

La capital de La Garrotxa se situa al capdavant del llistat de poblacions de més de 35.000 habitants de Catalunya on s'ha incrementat més l'ocupació des de la primavera del 2020




El tercer trimestre de 2021 s'ha tornat a registrar un creixement important de la població assalariada a Olot, seguint amb la tendència dels trimestres anteriors. En conjunt, des de la primavera del 2020 i fins aquest setembre, l'atur s'ha reduït en 513 persones a Olot situant el municipi al capdavant de la recuperació econòmica arran la pandèmia de la COVID-19.

La ciutat, amb 35.926 habitants ha aconseguit reduir el nombre persones aturades en un 27,3% els darrers 16 mesos, una xifra sis punts superior a la mitjana catalana del 21,7% així com la mitjana dels municipis de més de 35.000 habitants que se situa en el 21,2%. D'aquesta manera, la ciutat se situa com un dels municipis que millor s'estan recuperant de les conseqüències i efectes de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

L'hostaleria, la indústria i les professions vinculades amb el tercer sector com auxiliars socials i gericultors es presenten com les principals activitats econòmiques que generen més ocupació, recuperant així la pèrdua de llocs de treball arran l'arribada de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, en l'àmbit de la restauració i l'hostaleria, des de DinàmiG s'ha engegat una nova col·laboració amb l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa per localitzar possibles candidats interessats a treballar en el sector i, al mateix temps, disposar d'una oferta formativa concreta davant la gran demanda de personal més especialitzat.

També, des de l'Àrea d'Ocupació de DinàmiG, s'ha detectat un augment pronunciat del nombre d'ofertes de feina relacionades amb el sector industrial i productiu tals com mecànics, operaris tècnics, muntadors, fusters i d'altres als diversos portals que gestionen ofertes laborals.

L'impuls del Pla de Reactivació Econòmica d'Olot

Amb la voluntat d'impulsar i combatre els efectes socials i econòmics de la COVID-19 des de l'abril de 2020 l'Ajuntament d'Olot va impulsar la creació del Pla de Reactivació Econòmica i l'Ocupació que inclou un conjunt de 122 mesures per revitalitzar i impulsar les activitats econòmiques de la ciutat.

Fins ara, el Consistori ja ha invertit més de 485.500 euros en ajudes directes a empreses i autònoms per combatre els efectes de la COVID-19 a Olot, donant suport a més de 603 activitats de la ciutat. Des de l'inici de la pandèmia i fins a l'actualitat, l'Ajuntament d'Olot ha destinat més d'1,5 MEUR per a mesures de reactivació econòmica amb impacte en diversos àmbits i sectors.

En aquest sentit, el Consistori ha impulsat un ampli conjunt d'accions com línies d'ajuts directes a diferents activitats econòmiques de la ciutat, campanyes per incentivar el consum local en comerços i restauració d'Olot, mesures de reactivació de l'economia de la ciutat amb inversions en el Taller dels Sastres, al Servei d'Ocupació de les Mates o a l'Oficina de Turisme o la posada en marxa de l'Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa.

Paral·lelament, també s'han realitzat formacions vinculades amb les noves tecnologies, atencions als col·lectius més afectats, ajuts al sector cultural local, promocions per a la incentivació del consum, així com inversions d'adequació d'espais als requeriments, entre moltes altres accions que ha portat a terme l'Ajuntament d'Olot en l'àmbit social i econòmic, entre moltes altres. Donar resposta a les necessitats dels diferents col·lectius és una de les prioritats que continuen vigents durant els pròxims mesos, en què es continuaran incentivant mesures per tal de generar talent per la indústria i la resta de sectors econòmics.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...