Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona se suma al projecte internacional 'A contrarellotge 2030' per conscienciar sobre els reptes globals

Actualitat Girona  -  07/10/2021  -  15:53

La iniciativa, que va néixer a Reggio Emilia i de la qual també forma part Dijon, s’adreça a persones joves de 18 a 30 anys




Girona s’ha sumat al projecte internacional “A contrarellotge 2030” i treballarà per conscienciar la ciutadania sobre els reptes globals. La proposta reunirà persones joves d’entre 18 i 30 anys que tindran com a objectiu crear una campanya de sensibilització vinculada a tres prioritats europees: la transició ecològica, la transició digital i la lluita contra les desigualtats. Els nois i noies participants també hauran d’idear i fomentar accions que les promoguin.

La iniciativa va néixer a Reggio Emilia (Itàlia), i a hores d’ara també en formen part la ciutat de Dijon (França) i Girona, que s’hi va unir arran de la relació que manté amb el municipi italià, amb qui està agermanada des del 1982.

L’organització del projecte funcionarà a partir de la creació de tres grups de 15 joves, un per cada una de les ciutats participants. Els grups, anomenats “Young Editorial Teams” (YET), treballaran conjuntament durant nou mesos per elaborar la campanya. Per aconseguir-ho, els participants rebran formació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’agenda 2030 de les Nacions Unides i sobre estratègies i eines de comunicació, com són la creació de contingut audiovisual, xarxes socials i arts creatives. També hi haurà sessions de treball, de coordinació i intercanvi de bones pràctiques i reptes de futur.

La majoria de formacions seran en format virtual, mentre que les trobades de cada YET podran ser presencials. En el cas del grup de Girona, els nois i noies es trobaran cada dilluns, de 18 a 20.30  h, a L’Estació Espai Jove per idear i engegar propostes.

“Aquest projecte pretén fer d’altaveu de les bones pràctiques i reptes de futur que es duen a terme a les tres ciutats”, ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, que ha destacat que “és important que les persones joves s'impliquin en les campanyes de sensibilització perquè marcaran el futur de les pròximes generacions sobre reptes fonamentals com el medi ambient, la digitalització o la lluita contra les desigualtats”.

“A contrarellotge 2030” ha arrancat aquesta setmana, amb una primera reunió en línia entre els grups de joves dels diversos territoris, i es desenvoluparà entre els mesos d’octubre i juny. La intenció dels municipis organitzadors és que el projecte inclogui intercanvis presencials a cada una de les ciutats, a partir de finançament europeu a través del programa Erasmus+.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...