Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles presenta la programació de la Festa Major de Sant Martirià

Pla de l'Estany  -  07/10/2021  -  15:25

Es farà del 17 al 25 d'octubre amb propostes per a tots els públics i adaptades a la normativa


Presentació de la programació de la Festa Major de Sant Martirià

Presentació de la programació de la Festa Major de Sant Martirià



L'Ajuntament de Banyoles, amb el suport de la Comissió de la Festa Major, ha presentat avui el programa de la Festa Major de Sant Martirià que se celebrarà del 17 al 25 d'octubre amb propostes per a tots els públics i adaptades a la normativa vigent. La venda o retirada d'entrades s'ha iniciat avui i demà divendres s'obrirà per a les activitats de la faràndula banyolina.

En la presentació de la programació de la Festa Major de Sant Martirià el regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que "la festa s'acostarà molt a la normalitat, sense acabar-ho de ser al 100%, però esperem poder gaudir d'una programació molt completa".

Després que l'any passat la festa no es pogués celebrar per les restriccions per la Covid-19, aquest any de nou sortirà al carrer tota la faràndula banyolina amb el Drac, els gegants i els capgrossos, els cavallets, els dragonets o les tabaleres i es recuperaran activitats com els trucs, la tronada, les dianes o el Ball de Passada. A diferència d'anteriors edicions, els Balls de Passada es faran amb el públic assegut i la faràndula ballant al voltant del pati de cadires i caldrà retirar entrada per garantir l'aforament.

Sardanes i barraques

Un dels eixos principals de la programació seran les activitats organitzades pel Foment de la Sardana que es faran al voltant de la plaça Major i del pavelló de la Draga i que permetran recuperar activitats significatives i característiques de Sant Martirià com la Competència de Cobles, la Competències d'Orquestres o la Festa de la Música per a Cobla.

Pel que fa a la programació al recinte de barraques, que concentrarà els concerts per a tots els públics, es podran veure els concerts de El Pot Petit, The Tyets, Cala Vento, Carmen 113, Juantxo Skalari, La dona del sac i The Sey Sisters. El format dels concerts i de les barraques no es presentarà fins al divendres 15 d'octubre, pendents de les noves mesures que es puguin dictar en relació a la Covid-19.

Pel que fa a les atraccions de les fires, es faran en la seva ubicació habitual a la zona de La Farga, però amb controls d'aforament i d'accessos. Hi haurà una seixantena de parades de fires que obriran divendres de les 5 de la tarda a la 1 de la matinada i de dissabte a dilluns de les 11 del matí a la 1 de la matinada. Com a novetat, divendres de 5 a 7 de la tarda, les fires seran sense soroll per a les persones amb hipersensibilitat auditiva.

La producció teatral municipal Primavera, castellers, vermuts musicals, teatre familiar, tallers infantils, portes obertes als Museus de Banyoles o a la Pesquera Gimferrer i exposicions complementen la programació de la Festa Major de Sant Martirià que començarà aquest dissabte amb el primer truc i l'arribada del Drac de Banyoles i s'obrirà oficialment el diumenge 17 d'octubre amb el pregó que anirà a càrrec de la família de farmacèutics Alsius.

Tota la programació de la Festa Major es pot consultar a la pàgina web www.festesbanyoles.cat.

Cartell de Festa Major

Pel que fa al cartell de la Festa Major, s'ha dissenyat des de la Comissió de la Festa Major i aquest any es dedica a les figures dels cavallets de la faràndula, els Cairuts i els Rodons. Precisament a l'espai expositiu municipal Can Tarradas es podrà veure l'exposició 'Goita tu, quin ball de passada!', que explica els cavallets, els capgrossos, els gegants i l'antic bestiari de la faràndula banyolina.

Retirada i venda d'entrades

Les entrades per als espectacles es podran comprar i/o retirar a través de la pàgina web culturabanyoles.koobin.com. Des d'avui ja es poden comprar les entrades per a la competència d'orquestres i el concert de la Festa de la música per a cobla, que es faran al pavelló de la Draga.

Demà divendres a partir de les 3 de la tarda es podran retirar les entrades per a les activitats de La Faràndula, per a l'espectacle per al públic familiar 'Circ vermut absurd' i per als tallers de 'Tomata i xocolata' que es faran el dilluns 25 d'octubre.

La programació de la Festa Major de Sant Martirià està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles i la Comissió de la Festa Major i compta amb la col·laboració d'entitats com l'Agrupació d'Entitats Culturals de Banyoles, l'Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, l'Associació Casal de la Gent Gran, l'Associació Banyoles Comerç i Turisme, Gàrgoles de Foc, el Centre Excursionista de Banyoles, la Colla Castellera Esperxats de l'Estany, la Colla de gegants, capgrossos i grallers de Banyoles, l'Escola Municipal de Música de Banyoles, l'Escola de Natura, el Festival 17820, el Foment de la Sardana, la Fundació Estany, Joventuts Musicals de Banyoles, els Museus de Banyoles, el Projecte Sonora, el Taller de Música i FEMjazz, Tenim Poca Feina i Ttela.


Autor: Redacció


#banyoles #festamajor #santmartiria


#banyoles #festamajor #santmartiria





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...