Notícies més llegides




Esports


Palafrugell

L'Oncotrail recapta prop de 345.000 euros en la seva vuitena edició

Esports  -  02/10/2021  -  19:40

275 equips dels 286 que s'hi havien inscrit han pres la sortida a Palafrugell i els primers, Oncorun Porqueres, han creuat l'arc d'arribada amb un temps de 9 hores i 20 minuts


Oncotrail / Lluís Zamora

Oncotrail / Lluís Zamora



Un total de 275 equips dels 286 que hi havia inscrits han pres aquest matí la sortida en la 8a edició d'Oncotrail, la trail solidària de 100 km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista de Palafrugell. Després d'un any d'aturada a causa de la Covid, la cursa ha aconseguit recollir fins al moment 342.000 euros, una quantitat que s'espera que augmenti en els pròxims dies, ja que la plataforma de donatius continuarà oberta. Els diners recollits es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, hi ha equips que es preparen tot l'any per fer un bon temps i arribar en les primeres posicions. En aquesta edició, els primers a creuar l'arc d'arribada han estat els ONCORUN PORQUERES, amb un temps de 9 hores i 20 minuts, seguits de SEFAR TURÓ DEL VENT (9:36:02) i JOVI GRUP (9:43:50). El punt d'arribada, instal·lat a tocar del Pavelló Annex de Palafrugell, continuarà obert durant tota la nit i matinada i fins demà al migdia, quan s'espera que arribin els últims equips, que són els que opten per fer els 100 km caminant. La classificació està disponible online al web www.oncotrail.cat.

La cursa ha mantingut tots els elements que la caracteritzen i que l'han convertit en una de les cites més esperades del calendari, si bé s'han fet petites adaptacions per tal de complir els protocols de seguretat Covid establerts per les autoritats. Així doncs, seguint en la línia d'altres anys, el recorregut s'ha dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava i corriols de les Gavarres. Al llarg del recorregut, els participants han hagut de passar pels punts de control i avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Aiguablava, la platja del Racó de Pals, Pals (pavelló municipal), Cau dels Pins (Forallac), Sant Pol, Fitor i Vall-llobrega, fins a arribar de nou a Palafrugell. Els equips, de vuit integrants, podien fer relleus en els diferents punts de control, però sempre hi havia d'haver com a mínim quatre membres en marxa.

Nou punt de sortida

Una de les novetats d'aquesta edició ha estat la sortida, que habitualment es feia des de la cèntrica plaça de Can Mario, i que s'ha traslladat a l'autovia de Palafrugell a Calella i Llafranc per tal d'evitar aglomeracions. Aquesta nova ubicació ha permès organitzar una sortida esgraonada respectant les distàncies de seguretat. El tret de sortida l'ha donat puntuament a les 8.30 h. del matí fins fa poc presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, que s'ha jubilat recentment.

Més de 500 voluntaris

El que no ha variat respecte edicions anteriors és la implicació dels voluntaris. Més de 500 persones provinents de totes les comarques gironines col·laboraran amb l'esdeveniment des de diferents àmbits: marcatge del recorregut, logística, assistència als avituallaments, servei de fisioteràpia, servei de podologia, assistència sanitària, forestals, comunicació i imatge, etc..

Més d'1.200.000 euros en set anys

La finalitat de l'Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Els equips busquen patrocinadors i organitzen tota mena d'activitats benèfiques en els mesos i setmanes previs a la cursa per tal de reunir aquesta suma i, sovint, la donació que fan acaba superant de llarg els 1.000 euros.

L'augment d'equips participants any rere any ha anat acompanyada del conseqüent increment dels fons recaptats. En total, en les set primeres edicions (2013-2019) es van recollir un total d'1.233.000 euros, als quals caldrà sumar la recaptació d'aquest any. Els diners es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d'administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia. Part dels donatius es destinen també al finançament dels serveis que ofereix la mateixa Fundació Oncolliga per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, grups de gimnàs i marxa nòrdica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic o llar-residència per a afectats i familiars.


Autor: Redacció


#oncotrail


#oncotrail





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...