Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Fira de Girona oferirà preus especials del lloguer de les instal·lacions als promotors per reactivar el sector

Actualitat Girona  -  27/09/2021  -  18:08

La mesura consistirà en el fet que el preu a pagar serà proporcional a l’èxit de la fira, tenint present diferents condicionants


Fira de Girona

Fira de Girona



Fira de Girona oferirà, de l’1 d’octubre del 2021 al 31 de març de 2022, preus especials del lloguer de les instal·lacions als promotors afectats per la COVID-19 per reactivar el sector. Es tracta d’una mesura temporal, en la qual el preu a pagar serà proporcional a l’èxit de la fira, tenint present diferents condicionants, per tal d’abaratir el cost de producció. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la celebració d’esdeveniments firals que enforteixen l’economia de la ciutat i el seu entorn més immediat en sector diversos, transversals i estratègics.

Aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Cambra de Comerç de Girona i president del Comitè Executiu de Fira de Girona, Jaume Fàbrega, han explicat la mesura en roda de premsa. “Volem ajudar a les empreses organitzadores, i la manera de fer-ho és posant al seu abast aquest equipament perquè se sentin més segures i no hagin d’assumir tants de riscos. Des de Girona volem contribuir a la recuperació d’un sector que és vital per a l’economia del nostre país, no només per l’impacte que genera directament en l’organització d’un esdeveniment, sinó per l’impacte induït que generen aquests esdeveniments en molts sectors econòmics”, ha afirmat l’alcaldessa.

Des de la Fira es fa una aposta clara per aconseguir que aquelles entitats firals que havien vingut tornin, i que a la vegada en vinguin de noves. Les empreses necessiten les fires per fer negocis, i durant aquest temps que no s’han pogut realitzar, han quedat desemparades. Per això plantegem aquesta mesura per intentar fer menys feixuc la tornada d’aquestes empreses a l’activitat firal”, ha afirmat per la seva banda Jaume Fàbrega.

Es podran acollir a aquests ajuts aquelles empreses organitzadores que hagin hagut de suspendre les activitats firals durant la pandèmia o hagin vist reduït el nombre d’expositors i ingressos en més d’un 50 % en relació amb la darrera edició celebrada. També aquelles que hagin hagut de celebrar-les en format virtual. S’entén com a activitat firal aquella que té una durada mínima d’un dia, matí i tarda, i màxima de 15 dies consecutius, i que reuneix pluralitats d’expositors.

El règim de tarifes per llogar les instal·lacions del Palau de Fires s’establirà a través d’un percentatge variable a determinar en funció de la tipologia i característiques de l’esdeveniment firal, a excepció de les despeses generals que generi l’esdeveniment que es facturaran i hauran de ser cobertes per part de l’organitzador de l’activitat. El cost estarà lligat a l’èxit de la fira i s’establiran tot un seguit de condicionants com el nombre de visitants, d’entrades venudes i d’expositors; el volum de negoci; el tipus de públic (professional o general) o l’impacte que té en el teixit econòmic de les comarques gironines el sector de la fira.  

Cal tenir en compte que la COVID-19 va suposar una reducció del 93 % de l’impacte econòmic del sector de les fires a Catalunya el 2020. Es van perdre 6.444 milions d’euros de producció, amb un impacte repartit entre l’hostaleria (23 %), el comerç (10 %), els serveis immobiliaris (7 %), la indústria alimentària (6 %), el sector mobiliari (4 %), el  transport (3 %) i els treballs de construcció (3 %), entre altres. La reducció d’ocupació s’estima que va ser de 50.000 llocs de treball i la pèrdua de VAB en l’1,4% del total de Catalunya.

Els protocols del PROCICAT encareixen força els costos de producció d’un esdeveniment. La participació d’expositors a les fires no es preveu encara que sigui del 100 % i els aforaments segueixen reduïts al 70% amb un nombre màxim d’assistents de 1.000 persones. A més, la tecnologia, cada vegada més present en els esdeveniments firals, és molt costosa.

El 2019, l’any previ a la pandèmia, a Fira de Girona s’hi van celebrar un total de 19 activitats entre fires, congressos, assemblees, sopars d’empresa i altres activitats. Un total de 193 dies de l’any van estar ocupats entre muntatge, celebració de l’esdeveniment i desmuntatge. Dels 19 actes, 12 van ser organitzats o promoguts per promotors externs i 7 per la Fundació Fira de Girona.

La Fundació Fira de Girona, constituïda l’any 1998, té com a finalitat programar, crear i organitzar amb caràcter decisori i executiu, i sense ànim de lucre, tota classe de manifestacions firals admeses per la llei, siguin fires de mostres generals o bé fires o salons sectorials o monogràfics, destinades a la promoció i el foment del comerç, la indústria i els serveis que li estan encomanats, i l’expansió dels intercanvis comercials. Enfocant les seves actuacions cap al teixit empresarial i d’emprenedoria gironí, donant impuls al teixit productiu i afavorir-ne la internacionalització i l’obertura de nous mercats.


Autor: Redacció


#firadegirona #girona


#firadegirona #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...